реклама

реклама

Печатку гетьмана Богдана Хмельницького експонують на виставці в рамках свята «Купала у Легедзиному» («Купайло в Легедзиному»), яке буде проходити на території музею Трипільської культури в селі Легедзиному Тальнівського району 23-24 червня.

4aa81973-d7a0-4d64-ebce-5b17f2cc5c14_news_mainimg Як повідомив в коментарі Zruchno.Travel директор заповідника «Трипільська культура» Владислав Чабанюк, ця печатка зовсім недавно була привезена в Україну.

За словами Чабанюка, цього року організатори свята готують для своїх гостей ще більш насичену програму, ніж в минулі роки.

– Цього року у нас дуже багато майданчиків – дитячі й дорослі локації. Протягом усього дня буде працювати етнолавка. Крім того, в програмі гостей чекають різноманітні майстер-класи. А після третьої години дня традиційно відбудеться відкриття музейних виставок. У тому числі вперше в Україні буде експонована печатка Богдана Хмельницького з колекції київського колекціонера Олексія Шереметьєва. Ця печатка тільки недавно була повернута в Україну, – уточнив він.

Етносвято буде проходити весь день, а ввечері 23 червня всі учасники етнофестивалю перемістяться на Купальське місце і візьмуть участь у купальських забавах – пускатимуть вінки по річці, стрибатимуть через вогнище і так далі.

Родзинкою фестивалю цього року стане нічний допрем’єрний показ нового українського фільму «Чорний козак».

– А о 23:00 під відкритим небом буде організовано нічний допрем’єрний показ нового українського фільму «Чорний козак» за сценарієм Сашка Лірника, в якому я виступив режисером. Цей фільм ми готували майже десять років. Це ігровий повнометражний фільм майже на дві години. «Чорний козак» – волонтерський проект, в якому взяли участь близько п’ятдесяти осіб. Це допрем’єрний показ, а прем’єра фільму відбудеться в Києві, в кінотеатрі «Жовтень» трохи пізніше, – розповів Чабанюк.

Директор заповідника також зазначив, що кожного року фестиваль збирає близько двох тисяч чоловік і з кожним роком число відвідувачів зростає. В основному приїжджають гості з сусідніх міст (Умань, Черкаси), проте зростає інтерес і туристів з Києва, Одеси, Дніпра й Вінниці.

Фото: facebook.com/trypilska.kultura

реклама

Інші матеріали по темі:


Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100