реклама

реклама

Національне антикорупційне бюро заперечує проти укладання мирової угоди між ПАТ «Черкасиобленерго» і ПАТ «Азот», хоча обидва підприємства до цього прагнуть. Про це повідомив під час сьогоднішньої зустрічі з журналістами директор з питань безпеки ПАТ «Черкасиобленерго» Євгеній Лут. За його словами, якби угоду було укладено тоді, коли планувалося, то обленерго вже отримало б від «Азоту» 110 мільйонів боргу. Проте НАБУ та Фонд держмайна наполягають на тому, щоб вся сума боргу в 1 мільярд 700 мільйонів гривень була виплачена відразу. Зробити це «Азот» не може.

Про це інформує журналіст "Прочерку".

Як зазначив Євген Лут, мирова угода між двома підприємствами передбачала б щомісячну виплату «Азотом» боргу у 9,4 млн грн. Це дозволяло б триматися на плаву і тим, і іншим.

34815545_1051211691704612_951821519376351232_n

– «Азот» є бюджетоутворюючим підприємством Черкащини, одним з наших основних клієнтів і працедавцем для майже 4 тисяч черкащан. Змусити підприємство закритися ми не можемо. Тим більше, що його власник Дмитро Фірташ може легко перевести об’єми завантаженості черкаського «Азоту» на свої підприємства у Рівне і Северодонецьк, – наголосив Євгеній Лут.

Директор з питань безпеки також додав, що обленерго має великий борг перед Енергоринком і мусить щомісяця виплачувати 35 млн грн.

– Якщо нам не дозволяють укласти мирову угоду з «Азотом», то хоча б могли зменшити щомісячні виплати і розтягнути борг на довгий строк. Але цього ніхто не робить, – сказав він.

Євгеній Лут зазначив, що не раз звертався за підтримкою до партій і громадських організацій Черкащини, органів влади, депутатів різних рівнів.

Але наразі зацікавленість у розв’язанні проблем підприємства виявляють лише ОДА і Національний корпус.

Голова обласного осередку Національного корпусу Дмитро Кухарчук, який взяв участь у сьогоднішній зустрічі керівників Обленерго з представниками Нацкорпусу і журналістами наголосив, що проблеми Обленерго мають Всеукраїнське значення, оскільки зупинка підприємства стратегічно відбилася б на стані Енергосистеми України і негативно вплинула б на соціальний клімат в державі та екологію.

реклама

Коментарі  

 
+7 #2 Перехожий 08.06.2018 02:27
На фото наче від Булгакова "Мы к Вам, профессор — и вот по какому делу!"
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+7 #1 ТС 07.06.2018 17:58
Дайте мені зараз 1млрд 700 млн грн у борг і я також погоджуюся повертати його по 9,4 млн грн в місяць впродовж 15 років ! Гнати ср***ною мітлою таких " ефективних " керівників державного Обленерго !
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100