реклама
Sucurity Police

реклама

В Україні завершився 5-й ювілейний фестиваль мистецтва кіно для дітей та підлітків «Чілдрен Кінофест». Гостями безкоштовних показів стали понад 42 тисячі глядачів у 22 містах країни.

«Вперше в історії фестивалю Гран-прі за підсумками глядацького голосування отримала українська стрічка – фентезі «Сторожова застава» Юрія Ковальова. У національному конкурсі фільмів, знятих дітьми, найкращою стала анімаційна робота «Качка на ім'я Бабіліна» Надії Бабаніної з Дніпра.»  - говорить Олег Саух – куратор у Черкаській області

764

3 червня на церемонії закриття фестивалю у столичному кінотеатрі «Київська Русь» було оголошено переможців міжнародного конкурсу. Фаворит глядацького журі, «Сторожова застава» про школяра, який потрапив у часи Київської Русі, набрала 4,8 бала з 5. Друге місце посів британський фільм «Земля: Один вражаючий день» з 4,7 балами, 7 червня він вийде в український прокат. Третє місце дісталося стрічці виробництва Франції та Бельгії – «Великий злий лис та інші історії», – яка отримала 4,6 бала і 5 липня також вийде у прокат. Традиційно фільм-переможець був визначений шляхом прямого голосування глядачів – на вході до кінотеатру кожен відвідувач отримував бюлетень, за допомогою якого оцінював побачену картину.

На закритті «Чілдрен Кінофесту – 2018» було показано володаря Гран-прі минулого року, британську фентезі-стрічку «Моллі Мун та чарівний підручник гіпнозу».

На церемонії закриття фестивалю відбулося нагородження: звання Найкращого українського дитячого фільму року та нагороду у розмірі 20 000 грн. отримала робота «Качка на ім'я Бабіліна» 12-річної Надії Бабаніної з Дніпра.

Також цього року в рамках конкурсу вперше був присуджений Приз глядацьких симпатій – його лауреатом стала стрічка «Вірус А» 14-річного Олексія Пивошенко з Авдіївки, яка набрала найбільшу кількість голосів.

У 2018 році «Чілдрен Кінофест» відбувся з 25 травня по 3 червня у 22 містах України. Частина квитків на покази були передані юним глядачам із соціально незахищених верств населення: дітям з особливими потребами, сиротам і потерпілим від конфлікту на сході України. У міжнародному конкурсі взяли участь сім європейських картин. Поза конкурсом до 30-річчя прем'єри була показана українська анімаційна стрічка «Острів скарбів» Давида Черкаського. Амбасадоркою фестивалю стала українська письменниця, адвокатка, правозахисниця, радіоведуча і посланниця доброї волі ООН в Україні Лариса Денисенко. У 2019 році «Чілдрен Кінофест» відбудеться з 31 травня по 9 червня.

Щорічний фестиваль мистецтва кіно для дітей та підлітків «Чілдрен Кінофест» відбувається за підтримки Представництва Європейського Союзу в Україні, Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) і Державного агентства України з питань кіно, Французького інституту в Україні, Британської Ради в Україні, Goethe-Institut в Україні, Посольства Угорщини в Україні, інформують організатори.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100