реклама

реклама

Заступник начальника головного територіального управління юстиції в Черкаській області – начальник управління державної виконавчої служби Юрій Вишневський під час нещодавньої прес-конференції розповів, як платникові аліментів не стати боржником.

Вишневський Нагадаємо, ухвалений у лютому цього року закон №7277, який називають «Чужих дітей не буває», суттєво посилює відповідальність неплатників аліментів і дає державним виконавцям цілий ряд важелів впливу на злісних неплатників аліментів.

Отже, щоб не стати боржником по аліментам, платник аліментів повинен:

- щомісячно сплачувати аліменти згідно з рішенням суду;

- в разі сплати аліментів безпосередньо стягувачу, необхідно брати від стягувача підтвердження про сплату аліментів (розписку) та своєчасно надавати державному виконавцю документи про сплату аліментів (квитанції про сплату, розписки тощо) ;

- вчасно повідомляти державного виконавця про працевлаштування на роботу, зміну місця роботи або ж самостійно написати заяву за своїм місцем роботи, виплати пенсії, стипендії про утримання аліментів.

Крім того, відповідно до ст. 7 ЗУ «Про виконавче провадження», виконавчий документ про стягнення періодичних платежів може бути самостійно надісланий стягувачем безпосередньо підприємству, установі, організації, фізичній особі-підприємцю, фізичній особі, які виплачують боржнику відповідно заробітну плату, пенсію, стипендію та інші доходи.

Одночасно з виконавчим документом стягувач подає заяву, в якій зазначаються:

1) реквізити банківського рахунка, на який слід перераховувати кошти;

2) прізвище, ім’я, по батькові стягувача, реквізити документа, що посвідчує його особу.

Підприємства, установи, організації, фізичні особи-підприємці та фізичні особи, за заявою стягувача зобов’язані здійснювати відрахування із заробітної плати, пенсії, стипендії та інших доходів боржника у розмірі, визначеному виконавчим документом.

З початку 2018 року стягнуто 45,6 млн грн. аліментів, з них 20, 5 млн грн. стягнуто у зв’язку із дією закону №7277 «Чужих дітей не буває».

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100