реклама

реклама

Один із найбільш важливих секторів економіки Черкащини – агропромисловий. Він якраз формує основну частину продовольчих ресурсів та має значні перспективи для розвитку. Про це сказав перший заступник голови облдержадміністрації Віталій Коваль у ході робочої наради за участі Голови Державного агентства резерву України Вадима Мосійчука.

_DSC0124

Як повідомили у відомстві, засідання відбулось в Золотоноші на ДП «Златодар», де обговорили діяльність та перспективи розвитку системи Держрезерву України.

– Збільшення потужностей, нарощення виробництва, ліквідація боргових зобов’язань, активне налагодження співпраці з сільськогосподарськими виробниками області – ось тенденції роботи одного з потужних нині на Черкащині хлібоприймальних підприємств ДП «Златодар», – зазначив під час зустрічі Віталій Коваль. – Така системна діяльність сприяє суцільному розвитку промислової діяльності. Між тим, на Черкащині працює 32 хлібоприймальних підприємства, а також є зернові склади й сушильні комплекси, що мають змогу зберігати зерно в достатній кількості. У цілому ж нині в області налічується близько 600 сільськогосподарських підприємств, більш ніж 1300 фермерських господарств, також особисті селянські господарства тощо. Намагаємося максимально налагоджувати співпрацю з ними, враховуючи, що аграрний напрямок є стратегічно важливим для розвитку нашого регіону.

Водночас Віталій Володимирович повідомив, що в регіоні взяли курс на розвиток профтехосвіти, зокрема й підготовку робітничих кадрів аграрного напрямку. На це, за словами першого заступника, буде спрямовано відповідний фінансовий ресурс, а саме: на впровадження новаційних виробничих технологій, матеріально-технічної бази тощо. Такі завдання, як відомо, є пріоритетними в роботі Уряду. Відтак професійно-технічні заклади матимуть змогу випускати фахових спеціалістів, які навіть під час навчання матимуть необхідні навички для проходження практики й стажування на базі місцевих підприємств. Дорожню карту в цьому напрямку напрацьовують безпосередньо з підприємцями та освітянами.

Зауважимо, цього дня до Золотоноші завітали представники підприємств системи Держрезерву з різних областей. Тут обговорили низку важливих питань. Йшлося про підготовку підприємств та організацій системи Держрезерву до маркетингового року, закупівлю зерна та готовність підприємств здійснювати її через систему ProZorro, перспективи створення єдиної компанії ДП «Агрозерв» на базі 10 підприємств системи.

Голова Державного агентства резерву України Вадим Мосійчук повідомив, що в системі Держрезерву працює 23 підприємства та організації, зокрема 11 підприємств та 12 організацій. Він також поінформував про діяльність системи Держрезерву, про доходи підприємств та організацій в розрізі кожного напрямку.

Довідково:

ДП «Златодар», керівником якого є Валерій Буркацький, має два напрямки промислової діяльності: виробництво хліба та хлібобулочних виробів, а також систему приймання, зберігання, сушку, очистку, повернення зерна та продуктів його переробки.

Підприємство має промислові цехи: млинзавод потужністю 220 т зерна на добу, круп’яний цех на 60 т на добу, комбікормовий – на 220 т на добу, хлібопекарню та ін.

Територія підприємства сягає 27 га. На ДП працює більше двох сотень людей, які отримують в середньому близько 5 тис. грн зарплатні.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100