реклама

реклама

Мешканці села Хвильово-Сорочин, що на Золотоніщині, вимагають врятувати річку Суха Згар, яка перетворилась на стокову канаву. Щоб їх почули, люди перекрили дорогу.

980806

Про це повідомляє «24 канал».

Вийти на протести їх змусила зелено-біла вода в річці, у якій давно зникла риба.

Люди впевнені – все через те, що сюди з очисних споруд міста Золотоноша зливають начебто відфільтровану воду, проте насправді викиди неочищені.

До мітингарів приїхало керівництво району та міста. Водоканалівці переконують, що викиди очищені, а екологічне лихо сталося, бо мовляв нерозчищене русло річки, тому відбувається застій води.

– Риба була тут і жаби квакали, а тепер їх не чути і не видно. Смердить справжнім болотом, – сказала місцева мешканка Людмила Хвиль.

За словами фахівців, цим має займатись районна влада. Натомість голова Золотоніської РДА провину на себе не бере і каже: водойму нижче стоків розчистили, щоправда, два роки тому. Разом із громадою вирішили встановити спеціальний пристрій контролю стоків міського водоканалу та пообіцяли шукати гроші для розчищення верхньої частини русла.

– Нам говорять, що очисні споруди працюють нормально. Але ми вирішили, що виділимо з районного бюджету кошти, купимо обладнання і будемо контролювати цілодобово, щогодинно стоки, які виходять з очисних споруд і впадають в річку Золотоношку, тоді не буде розмов, хто винний: річка чи очисні споруди, – відповів голова Золотоніської РДА Олександр Лісовий.

980806_2255519

реклама

Коментарі  

 
+2 #4 Хм 11.06.2018 08:31
Розчистять русло річки і піде ця вся гидота в Дніпро...

А пообіцяти купити обладнання, це ще не реальна покупка та встановлення...
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+4 #3 Светлана Головченко 10.06.2018 07:01
:o Куда мурло .......кий смотрит?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+4 #2 Светослав 10.06.2018 06:54
Мэра надо у.....ь в этой речке.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+5 #1 Чорнобаївець 09.06.2018 19:54
Смердить
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100