реклама

реклама

В Уманській центральній районній лікарні на Черкащині реалізовують проект створення ангіографічного відділення. Тут планують налагодити висококваліфіковане обстеження судинної системи та ефективно лікувати серцево-судинні захворювання.

32446-kardiocentr-oblastnogo-urovnya-vskore-otkroetsya-v-izmaile-odesskoj-oblasti-big Про це інформує «Урядовий кур’єр».

Відділення планується відкрити як філію обласного кардіологічного центру, яка обслуговуватиме не тільки жителів Уманського, а й сусідніх районів. Наближення таких послуг до людей дасть можливість скоротити смертність та інвалідність від важких недуг — інсульту та інфаркту міокарда.

В обласному кардіоцентрі уже нинішнього року вдалося врятувати 1167 життів — про це розповіла його головний лікар, Заслужений лікар України Світлана Журба під час спілкування з головою райдержадміністрації Євгенієм Данченком. Районний керівник також отримав конкретні рекомендації для облаштування ангіографічного відділення в Уманській ЦРЛ.

Для реконструкції поліклінічного відділення центральної районної лікарні з метою створення відділення ангіографії вже підготовлено проектно-кошторисну документацію. Кошти для цього виділено з районного бюджету за підтримки депутатського корпусу районної ради. На самі ж ремонтні роботи та власне ангіограф наразі активно продовжують збирати кошти. Як розповів Євгеній Данченко, розуміючи велике значення створення нового відділення для здоров᾽я людей, бажання допомогти виявили сільські ради, представники бізнесу, депутати районної ради. Окрім того, цей крок наближає центральну районну лікарню до перспективи стати центром госпітального округу.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100