реклама

реклама

Одним із вагомих чинників, що знімає напругу на ринку праці та сприяє соціально-економічному розвитку того чи іншого регіону є оплачувані громадські роботи. Такі роботи не потребують спеціальної кваліфікації і виконуються на договірній основі та на добровільних засадах.

фото

Так, з початку року, на Звенигородщині до громадських та інших робіт тимчасового характеру було залучено 344 безробітних. Зокрема, 188 осіб працювали на тимчасових роботах з благоустрою населених пунктів та впорядкування місць поховань, 8 осіб були залучені до громадських робіт в Управлінні соціального захисту населення Звенигородської райдержадміністрації, надаючи роз’яснення громадянам щодо оформлення житлових субсидій та упорядкування документації. Виконання таки функцій потребує певних знань, умінь та навичок. Тому фахівці органів соціального захисту населення залучаються до проведення семінарів для безробітних з метою ознайомлення їх з головними критеріями та принципами соціальної роботи. У свою чергу шукачі роботи набувають досвід роботи в соціальній сфері та документознавстві.

Протягом 2018 року Управлінням соціального захисту населення планується задіяти до виконання громадських робіт з інформування населення про порядок отримання житлових субсидій ще 44 особи з числа безробітних.

З початку року укладено договори із виконкомами Тарасівської та Шевченківської сільських рад про організацію та проведення громадських робіт соціального спрямування на умовах співфінансування з коштів місцевих бюджетів та коштів Фонду загальнообов'язкового державного соціального страхування на випадок безробіття.

«Людина тільки тоді відчуває стабільність у житті, коли має роботу, яка гарантує заробіток. Тому громадські та тимчасові роботи являються додатковим шляхом до зайнятості населення», - зауважує директор районного центру зайнятості Леонід Микитенко.

Звенигородський РЦЗ

реклама

Інші матеріали по темі:


Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100