реклама

реклама

В одній із військових частин Черкаської області військовий строкової служби побив товариша до розриву селезінки, а командування частини намагалося приховати факт позастатутних відносин.

bdcedd72d2a4218d96390ddf19ddf30590a41d48

Про повідомив речник Генеральної прокуратури України Андрій Лисенко, передає УНН.

«Військова прокуратура Черкаського гарнізону Центрального регіону виявила факт приховування командуванням однієї з військових частин Черкаської області злочину, вчиненого військовослужбовцем строкової служби. Встановлено, що 31.05.2018 у казарменому приміщенні військової частини військовослужбовець строкової військової служби застосував фізичне насильство до іншого військовослужбовця строкової служби цієї ж частини», – інформує Лисенко.

За його словами, внаслідок цього останній був доставлений до Смілянської міської лікарні з попереднім діагнозом апендицит, однак під час хірургічного втручання лікарі виявили в постраждалого розрив селезінки, яку медикам прийшлося видалити. Тим самим постраждалому спричинено тяжке тілесне ушкодження.

Проте, зазначив Лисенко, цей випадок посадовими особами військової частини приховувався до 6 червня, а вже 7 червня за цим фактом військовою прокуратурою Черкаського гарнізону розпочато кримінальне провадження, кваліфіковане за ч.3 ст.406 Кримінального кодексу України. Прокуратура встановила особу, яка вчинила вказане правопорушення, а також викрито факт приховування посадовими особами цього правопорушення.

У зв’язку з тим, що службовими особами вживались заходи щодо приховування даного випадку, військовою прокуратурою Черкаського гарнізону відносно 8 посадових осіб військової частини складено адміністративні протоколи, кваліфіковані за ст.172-16 «бездіяльність військової влади» Кодексу України про адміністративні правопорушення.

У відкритому кримінальному провадженні постраждалому призначена судово-медична експертиза. Вирішується питання оголошення нападнику про підозру.

реклама

Коментарі  

 
+3 #1 Хм 12.06.2018 08:18
Тим хто приховав злочин - побиття військового, який втратив селезінку, усього навсього адміністартивне покарання? Та ніколи ви не знищите таким спсобом дідовщину в армії.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100