реклама

реклама

Кохлеарний імплант, який допомагає чути, підключили 2,5-річному Денисові Салію зі Сміли. Хлопчику в 2017 р. поставили діагноз сенсоневральна глухота. Півроку тому дитині практично всім світом почали збирати гроші на операцію – це 756 000 грн. Про це повідомляє «Рідна Черкащина».

35102435_599847680370780_3846641356759891968_n

Необхідні кошти були зібрано у квітні 2018-ого, зроблено операцію. І ось на днях імплант підключили. Дитина вперше за той час, як народилася, почула світ.

“Для нього це просто поки що набір звуків, бо 2,5 роки з народження він жив у повній тиші. Але вже озирається на мамин голос, здивовано реагує на різні звуки, – розповіла “Рідній Черкащині” похресниця Дениса, Юлія Фомічова. –  Імплант на одному тільки вухові, але цього поки що достатньо, щоб він почав розуміти мовлення і почав говорити”.

Один кохлеарний імплант покриває 90% слуху. Тому поки що про другий не йдеться. Батьки не хочуть збирати гроші ще на одну операцію – чекатимуть державної черги.

“Про діагноз Дениса батьки дізналися рівно рік тому. Кілька місяців був шок, надія на те, що держава допоможе. Потім уже зважились на оприлюднення діагнозу і збір коштів, на що пішло півроку. Весь цей час я бачила батьків Дениса стривоженими, занепокоєними, безрадісними. А вчора вперше за цей рік я побачила, що мама спокійна, сповнена сил і енергії працювати з сином, аби він швидше наздогнав однолітків і почав говорити”, – розповіла Юлія Фомічова.

Попереду у хлопчика – регулярні заняття із сурдопедагогами для адаптації у світі звуків і мови.

реклама

Інші матеріали по темі:


Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100