реклама

реклама

Учень 8-Г класу гімназії №9 Черкас Ростислав Гайдаш здійснив сходження на Казбек – одну з найвищих гір Кавказу.

35076501_851869451664264_3184229126223429632_n

Про це інформують у гімназії.

Літні канікули учень нашої гімназії Ростислав Гайдаш проводить не на сонячному пляжі, а у засніжених горах. На початку літа хлопець у складі команди Черкаської обласної федерації альпінізму і скелелазіння відправився до Грузії, аби там підкорити одну з найвищих та найкрасивіших гір Кавказу – Казбек. Сходження тривало три дні – з 3 до 7 червня.

«Казбек подарував на вершині чудову погоду! Всі втомлені, проте живі-здорові та щасливі!», - так коротко в смс телефоном описали свої враження від сходження учасники.

Ростислав Гайдаш займається альпінізмом 3 роки. Не зважаючи на свій юний вік, він уже має звання «Альпініст України» та підкорив не одну вершину, серед яких гора – двотисячник Петрос та найвища гора України – Говерла.

Казбек розташовано на сході Головного Кавказького хребта, на кордоні Північної Осетії і Грузії. Її називають горою-п’ятитисячником, бо заввишки сягає 5033 м. У перекладі з грузинської мови назва гори означає «гора з льодовою вершиною», адже навіть на початку літа температура повітря там сягає мінус 10 градусів.

реклама

Інші матеріали по темі:


Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100