реклама

реклама

Профорієнтаційна робота з учнівською молоддю триває не лише упродовж навчального року, а й під час канікул.

Цього року у канівських школах діє шість літніх пришкільних таборів з денним перебуванням. Фахівці Канівського міськрайонного центру зайнятості долучились до їх роботи та провели профорієнтаційні заходи у двох навчальних закладах міста – загальноосвітній школі № 3 та спеціалізованій школі № 6 з поглибленим вивченням іноземних мов. Учасниками стали понад 70 школярів.

Канів 3

Пріоритетним у профорієнтаційній роботі з учнівською молоддю є проведення інтерактивних заходів пізнавально-розважального характеру, що дозволяють дітям в ігровій формі отримати багато цікавої й корисної інформації, необхідної для здійснення свідомого вибору своєї майбутньої професії.

Юнаки та дівчата з великим задоволенням брали участь у проведенні конкурсів та ігор. Особливе захоплення у школярів викликала гра «Захист майбутньої професії». Виконуючи завдання, учні демонстрували власні знання про світ професій, обмінювались думками, мріями та прагненнями щодо своєї професійної реалізації. Найпопулярнішими  професіями серед дітей виявилися: перекладач, лікар, провізор, програміст, масажист, адвокат.

Фахівці центру зайнятості - Ольга Бровко, Лариса Тулумбасова та Максим Перехрест ознайомили учасників з актуальними професіями та спеціальностями на ринку праці регіону та розповіли про вимоги до працівників, яким роботодавець надає перевагу під час підбору персоналу.

«Наша спільна робота з молоддю в ігровій формі сприяла тому, що учні з великою цікавістю та ентузіазмом включилися в інтерактив. Разом ми склали списки найдавніших, найпрестижніших, найвідважніших та найпотрібніших професій. Юні конкурсанти проявили неабиякі знання та вправність під час кожного завдання», - відмітила фахівець з профорієнтації Ольга Бровко.

Водночас усі бажаючі ознайомились з інформаційними матеріалами профорієнтаційного спрямування та мали змогу отримати індивідуальні консультації спеціалістів служби зайнятості.

Канівський МРЦЗ

реклама

Інші матеріали по темі:


Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100