реклама

реклама

Минулого тижня в Києві відбулась друга щорічна конференція Української жіночої демократичної мережі, яка зібрала 60 депутаток і представниць органів місцевого самоврядування з усієї України та сприяла налагодженню діалогу з представниками органів державної влади для забезпечення гендерної рівності та просування реформ в Україні.

ф14

Захід відбувся за участю в.о. міністра охорони здоров`я Уляни Супрун представників Міністерства освіти та науки, народних депутаток, провідних експертів міжнародних та українських громадських організацій.

Про це інформує учасник конференції, Любов Майборода, голова Української жіночої демократичної мережі (УЖДМ).

Конференцію привітала Посол США Марі Йованович, яка наголосила на важливості активної позиції депутаток місцевих рад в демократичному розвитку України: «Ви багато працюєте на місцевому рівні  задля демократичного розвитку України. Саме від вас залежить, як сприйматимуться та впроваджуватимуся реформи охорони здоров`я та освіти на місцях. Консолідація зусиль жінок  на місцевому та національному рівні задля забезпечення гендерної рівноваги заслуговує на повагу та підтримку світової спільноти».

Голова УЖДМ Любов Майборода зазначила, що понад 300 жінок депутаток та представниць органів місцевого самоврядування завдяки членству в Мережі мають можливість обмінюватись досвідом та підвищувати свій кваліфікаційний рівень. Жінки становлять більшість населення, проте недопредставлені у виборних органах, що не дає можливості належним чином враховувати їх інтереси та потреби. Щоб забезпечити рівноцінну участь жінок і чоловіків у політичних процесах та виборах 2019 року, учасниці прийняли резолюцію «Про гендерну рівновагу».

ф13

Панель, присвячена впровадженню медичної реформи на місцях, відбулась за участі в.о. міністра охорони здоров`я Уляни Супрун та представниць управлінь охорони здоров`я місцевих рад.  Як наголосила Ольга Генова, директор 5 центру Первинної медико-санітарної допомоги міста Маріуполь: «Медична реформа змінила застарілу систему фінансування медицини та робить акцент на потребах пацієнта, що сприяє покращенню якості медичної допомоги населенню» . Учасниці конференції прийняли резолюцію на підтримку реформи охорони здоров`я.

Конференція відбулась за фінансової підтримки Всесвітньої Демократичної Мережі (WDN) - глобальної ініциативи Міжнародного Республіканського Інституту (США).

Фото Артема Ківака

реклама

Коментарі  

 
+1 #4 Пильний 16.06.2018 22:08
Саме через Ольгу Богомолець українці всім миром збирають щороку мільйони доларів на операції по пресадці органів нашим дітям за кордоном. Їх могли б робити у нас. Але Богомолець проти, бо дуже боїться зловживань. То хто підтримує закордонних лікарів, гальмує розвиток вітчизняної медицини: Богомолець, чи Супрун?
А от неймовірних зловживань у медичній сфері Бахтєєвої Богомолець в упор не бачила і не бачить...
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+4 #3 Cтепан 16.06.2018 13:14
Діяльність Уляни Супрун заслуговує на повагу. Чотирнадцять посадовців на чолі з Ольгою Богомолець відмовлялись "перти плуга". :P Тепер - перші критикани. "Собаки гавкають -караван іде." :P :P :P
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-3 #2 Світлана 16.06.2018 10:10
Добра справа. Коли жінки підтримують одна одну - настає мир і спокій.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-1 #1 Может 15.06.2018 19:00
их обменять на американских медиков,а "рехвормы" пусть делают ,например в Штатах ,там бюджет побольше,пилить его ,не перепилить
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100