реклама
Sucurity Police

реклама

Спеціалісти Управління з контролю за використанням та охороною земель Головного управління Держгеокадастру у Черкаській області протягом 2018 року здійснили 210 перевірок із питань дотримання вимог земельного законодавства користувачами, власниками земельних ділянок, органами виконавчої влади й місцевого самоврядування в різних районах області.

Державні інспектори Держгеокадастру Черкаської області виявили 262 порушення земельного законодавства, вчинених на площі 5637 га. Зокрема встановлено 177 фактів само вільного зайняття земельних ділянок загальною площею 3839 га, 22 випадки несвоєчасного повернення земельних ділянок, які були надані в оренду, загальною площею 815 га, 25 порушень, що полягають у відхиленні від проектів землеустрою при використанні земельних ділянок площею 648 га, зафіксовано 6 фактів нецільового використання земельних ділянок площею 118 га, 19 порушень адміністративного законодавства щодо невиконання приписів про усунення встановлених раніше порушень та ін.

У результаті перевірок винесено 246 постанов про адміністративні стягнення на загальну суму майже 61 тис. грн. та направлено до правоохоронних органів 4 постанови про ознаки кримінального злочину.

Зважаючи на виявлені порушення, фахівці Управління з контролю за використанням та охороною земель нарахували розмір заподіяної шкоди державі на суму 6 млн 419 тис. грн., із якої понад 1,9 млн грн. порушники сплатили добровільно.

Також за результатами перевірки до органів місцевого самоврядування сплачено 97 тис. грн. втрат сільськогосподарського виробництва, що спричинені зміною цільового призначення земельної ділянки площею 8 га.

Довідково:

Відповідно до статті 2 Закону України „Про державний контроль за використанням та охороною земель”, основними завданнями державного контролю за використанням та охороною земель є:

забезпечення додержання органами державної влади, органами місцевого самоврядування, фізичними та юридичними особами земельного законодавства України;

забезпечення реалізації державної політики у сфері охорони та раціонального використання земель;

запобігання порушенням законодавства України у сфері використання та охорони земель, своєчасне виявлення таких порушень і вжиття відповідних заходів щодо їхнього усунення;

забезпечення додержання власниками землі та землекористувачами стандартів і нормативів у сфері охорони й використання земель, запобігання забрудненню земель і зниженню родючості ґрунтів, погіршенню стану рослинного й тваринного світу, водних та інших природних ресурсів.

запобігання порушенням законодавства України у сфері використання й охорони земель, своєчасне виявлення таких порушень і вжиття відповідних заходів щодо їхнього усунення;

забезпечення додержання власниками землі й землекористувачами стандартів і нормативів у сфері охорони та використання земель, запобігання забрудненню земель і зниженню родючості ґрунтів, погіршенню стану рослинного й тваринного світу, водних та інших природних ресурсів.

Прес-служба Головного управління Держгеокадастру у Черкаській області.

реклама

Інші матеріали по темі:


Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100