реклама

реклама

Черкаський районний центр зайнятості активно долучається до процесу становлення та розбудови об’єднаних територіальних громад (ОТГ). Налагодження й розширення співпраці з ОТГ є пріоритетним завданням, що дозволяє наблизити послуги служби до місцевих роботодавців та жителів громади, які шукають роботу.

СТЕПАНКИ

Саме тому у січні 2018 року укладено угоду про співпрацю між Степанківською ОТГ та Черкаським районним центром зайнятості, затверджено графік прийомів громадян спеціалістами служби зайнятості, відповідно до яких вже проведено 4 виїзні акції та 18 прийомів громадян.

Завдяки проведенню фахівцями центру зайнятості заходів на території громади, населення отримує інформацію з перших уст щодо інноваційних підходів у роботі служби зайнятості та володіє оперативною інформацією щодо актуальних вакансій в регіоні.

Найбільше жителі громади цікавляться питаннями можливості здобуття нової професії за направленням центру зайнятості чи отримання ваучера на навчання з метою отримання безкоштовної другої вищої або професійно-технічної освіти у віці від 45 років. Також їх цікавлять питання призначення допомоги по безробіттю, її розміру та тривалості виплати.

Загалом, з початку 2018 року мешканці сіл Степанки, Хацьки та Бузуків отримали 235 інформаційно-консультативних послуг за місцем фактичного проживання.

Ігор Чекаленко, голова Степанківської ОТГ, зазначив: «Наша територіальна громада утворена в листопаді 2017 року, проте вже сьогодні є результати спільної роботи зі службою зайнятості. Окрім щотижневого прийому громадян, проведено профінформаційні уроки для учнів Хацьківської та Степанківської загальноосвітніх шкіл. Відповідно до укладеного договору на проведення громадських робіт, безробітні надають послуги із супроводу, догляду, обслуговування осіб з інвалідністю, або тимчасово непрацездатних мешканців громади».

Черкаський РЦЗ

реклама

Інші матеріали по темі:


Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100