реклама

реклама

На сайті Уманської міськради розміщено розпорядження міського голови про проведення громадського обговорення можливого перейменування вулиці Челюскінців на вулицю Григорія Косинки.

Без імені

Григорій Косинка – український письменник, діяч автокефального руху, розстріляний у 1934 році.

З 2016 року ім’я Григорія Косинки носить уманська вулиця, яка раніше називалася вулицею Віссаріона Бєлінського. Але на цій вулиці розташовані іудейські святині, зокрема, могила відомого хасидського праведника Рабі Нахмана. Тому головний рабин Києва та України, Об’єднання іудейських релігійних організацій України, а також жителі вулиці пропонують перейменувати вулицю Григорія Косинки на честь Рабі Нахмана.

Днями відбулося засідання комісії Уманської міської ради з питань збереження історичної спадщини, найменування, перейменування вулиць, провулків, площ, проспектів, парків, скверів та встановлення пам’ятних знаків в місті Умані, на якому було вирішено рекомендувати виконкому і міській раді перейменувати нинішню вулицю Григорія Косинки на вулицю Рабі Нахмана.

Таким чином, назва вулиці Григорія Косинки в Умані «переїде» на нове місце, з колишньої Бєлінського на нинішню Челюскінців.

реклама

Коментарі  

 
-1 #3 Уманский Еврей 19.06.2018 03:42
Слава еврейскому народу!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+2 #2 Пошливы 17.06.2018 22:04
Якщо хтось наведе мені приклад, коли вулицю єврейського письменника в якомусь місті Ізраїля перейменували на вулицю українського релігійного проповідника, я зроблю собі обрізання і буду їсти тільки мацу. Якщо такого приклада ніхто не знайде, пропоную зробити те, про що написав я, жителям вулиці Григорія Косинки і членам комісії Уманської міської ради з питань збереження історичної спадщини.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-1 #1 А таки и неплохо 17.06.2018 20:08
Тихо назвамы шурша, едет пасьянс Косынка под крышу Рабі неспеша. Особенно закрученно с челюскинцами )). Та ну й Кузнец с ними. Приколнее их подвига есть только история с маузером Папанина (ИМХО). Рекомендую (хотя, ну кто сейчас уже помнит о библиотеке Мошкова). http://lib.ru/WELLER/mauzer.txt
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100