реклама

реклама

Клірик Бориспільської єпархії, протоієрей Олександр Клименко, який приголомшив країну, взявши участь у найбільш масштабному українському талант-шоу «Голос Країни», відвідав «Трактор-фест», що днями відбувся на Канівщині.

P1010052-500x374

Про це інформує видання «Про все».

Відомий священик із задоволенням поспілкувався з людьми, які впізнали співочого протоієрея та поділився планами відродження пам’яті забутих імен українських святих.

Зокрема, він розповів про своє життя після проекту «Голос країни» та участь у цікавих телевізійних проектах, де він виступає не в якості співака, а як експерт та дослідник-документаліст.

– Буквально днями записали програму на «5 каналі», де мова велася про сімейні цінності, – поділився він. – А ще мене запросили на новий проект в якості дослідника житія українських святих. Наших святих, яких шанує весь світ, а ми чомусь забули. Наприклад, в одній із розповідей ми згадаємо Святителя Софронія Іркутського. Він народився та виріс у Березані. Однак має відношення і до Черкащини, адже саме в Золотоноші підв’язався на службу Божу. Його батько, Лазар Федорович, походив із простих селян. У 1727 році Святитель Софроній закінчив Києво-Могилянську академію та того ж року став послушником Красногірського монастиря. Там він прийняв чернечий постриг. У нашій країні цього святого, на жаль, майже не знають. Я хочу це виправити. До речі, в Сибіру, який за певних трагічних обставин мали освоювати українці, Софроній Іркутський є одним із трьох найшановніших святих – поряд із Миколою Чудотворцем та Інокентієм Іркутським. Наших забутих святих дуже багато, тому ми досліджуємо їхній духовний шлях і хочемо повідати про них українському глядачу.

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
-2 #1 Пошливы 18.06.2018 23:38
Какие ж они святые, если про них забыли?...
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100