реклама

реклама

Кадрове забезпечення станцій центру екстреної медичної допомоги на Черкащині на вкрай низькому рівні. Не маючи гідних умов праці, лікарі їдуть за кордон, а ті, що лишаються, не можуть доїхати до хворих через брак коштів, погані дороги та головне – старі ненадійні карети швидкої допомоги. Для покращення якості надання послуг «швидкій» допомозі потрібні значні кошти на автомобілі та медичне обладнання.

35486530_1668716423183389_200481153457586176_n

Про це на сьогоднішній нараді в ОДА розповів директор комунальної установи «Обласний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф Черкаської обласної ради» Ігор Фесун.

– До складу центру входить 5 станцій, які розташовані по всій території області. Це Уманська, Звенигородська, Смілянська, Черкаська та Лівобережна. На цей момент в установі працює 1350 осіб, а всього посад на 1585 місць. Торік кількість звернень склала більше 318 тисяч. У центрі установи функціонує 100 бригад, не вистачає 22 одиниці. Тобто найбільша проблема в кадровому забезпеченні через низьку зарплату і умови перебування бригад в пунктах базування станцій. Більшість баз в незадовільному стан, а люди ж працюють цілодобово! Щодо коштів, то лікар-інтерн отримує 4 тисячі 267 гривень, а лікар-спеціаліст 4 тисячі 809 гривень. Тому більшість медиків думають як виїхати в Польщу, Чехію тощо, – розповідає Ігор Фесун.

Також, за словами доповідача, у Черкасах відсутнє приміщення централізованої диспетчерської, що давало б змогу пришвидшити виконання замовлень. Хоча цьогоріч вже йде робота для відкриття такої диспетчерської.

– Окреме болюче питання – матеріальний стан. Стан автотранспорту в незадовільному стані. У нас працює 100 машин, з яких 49-м більше десять років. Добре, що торік з ініціативи ОДА ми на умовах спів фінансування закупили 8 автомобілів, інакше я не знаю, як би справлялися, – зауважив Ігор Фесун. – Окрім того, не вистачає 40 дефібриляторів, 80 кисневих інгаляторів тощо. Загалом все десь на суму під 20 мільйонів. Але ж це життєво необхідно людям!

За словами фахівця, нині керівники районів повинні сприяти на місцях виділенню коштів для закупівлі бригадам швидких допомог обладнання та для облаштування приміщень.

– У 2018 році поточні видатки збільшилися на 16% порівняно з минулим роком. Але установам центру допомоги постійно не вистачає пального у зв’язку з підвищенням цін та стану наших автошляхів. Зокрема, в Смілі з 10-ти бригад до роботи стає 2-3, бо машини просто не витримують, – зауважив Ігор Фесун.

Він наголосив, що в найжахливіших умовах знаходиться черкаська станція швидкої допомоги. Там не вистачає також 10 бригад.

– Були неодноразові звернення до міста щодо того, щоб зробити хоч невеликий ремонт. Думали включити в бюджет, а тоді все зупинилося. Я запрошую керівництво міста Черкаси на станцію швидкої допомоги подивитися, в яких умовах працюють люди. Крім того, влада міста так і не відреагувала на прохання долучити до співфінансування щодо закупівлі 5 швидких допомог. Відповіді не було, – каже Ігор Фесун. – Так само пропоную керівникам РДА на місцях подивитися, в яких умовах у них працюють бригади швидких допомог. Покращення умов праці необхідне, бо люди просто тікають за кордон. Попередньо лише Жашківська влада дала підтвердження на закупівлю машини для швидкої допомоги. бригаду там мають відкрити в Соколівці і ми можемо дати ставки, просто треба авто. Вони готові допомагати з транспортом. Також другу бригаду формуватимуть в с. Благодатне Золотоніського району.

Фесун зауважив, що принаймні з приміщенням центру надання екстренної медичної допомоги можна було б вирішити питання, бо в приміщенні колишньої тютюнової фабрики є вільне місце, але міська влада Черкас нібито планує там розмістити іншу структуру.

Голова Черкаської ОДА Юрій Ткаченко підтримав думку Фесуна щодо необхідності районній владі допомогти управлінням швидких допомог та дав завдання до кінця тижня керівникам РДА відзвітувати, які райони готові допомогти центру екстренної медичної допомоги.

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
+3 #12 ППЦ 19.06.2018 22:35
Город нуждается в скорой. Это организация, которая платит деньги в городскую казну (за аренду конюшни) что бы побыстрее прибыть на вызов и оказать медицинскую помощь горожанам; организация которая отремонтирует автомобили, которые убиваться на городских дорогах; будет дежурить на любом мероприятие… И самое главное не копейки на скорую помощь город не выделяет.
П.С.: Для самих горожан, что касается скорой помощи, то город не чего не сделал, кроме того что не выгнал с конюшни…
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+3 #11 просто 19.06.2018 21:49
Дуже цікава переписка, на можу не приєднатись. Почнем з початку. Керівництво міста відкрито займається законним рекетом, по відношенню до швидкої допомоги. Почнемо з приміщення, плата за аренду 2 грн. за 1 м.2, всі налоги ідуть в міський бюджет, це майже 11000000 грн. Черкаське населення отримує безоплатну швидку допомог, а що має? Відверту брехню від посадовців міста. В лютому місяці, депутати міської ради одноголосно проголосували про виділення коштів на купівлю автомобілів швидкої допомоги, про ремонт орендованого, у них же приміщення. Але і віз і нині там. Пан міністр охорони здоров"я м. Черкаси О.Стадник дав відповідь, що грошей нема, але ви держіться. А гені, який не знає, про,що пише, віка і здоров"я, та тверезого розуму.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+4 #10 Джокер 19.06.2018 20:56
А при попередньому - лікарю-алкашу щось робилося а крокодил? Пішов би та попробував. А то тільки й можеш що за " генами" ховатись та брудом обливати!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+4 #9 Том 19.06.2018 20:51
Гена ти ....ІЛ!!! Ще й Україною прикривається!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-9 #8 гена 19.06.2018 18:48
швидка допомога в області потребуе негайної реанімації.це зміни керівника з фельдшера на лікаря.поки в державі халуї при владі такі і керівники.слава україні
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-5 #7 Ван Гог 19.06.2018 08:56
Дохтор сказал в МОРГ...значит в морг...(((
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-7 #6 Перехожий 19.06.2018 08:12
Те що лікарі думають виїхати за кордон це ще не значить, що вони виїдуть, хто їх туди візьме? Хіба що за кордони області. Ви бачили хоч одного колишнього лікаря на будівництві чи за кермом таксі? Особисто я ні. У них проходить тиха міграція із станцій швидкої допомоги до кабінетів поліклінік та відділень лікарень, з районів до обласного центру і далі до столиці. А хтось знає скільки років "каретам" наприклад пожежників. 70 відсотків екземплярів із 70-80-х років минулого сторіччя. На "швидкій" таких немає. Так що важко всим хто з держававою має справу.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+19 #5 Зацікавлена 18.06.2018 18:07
Місто вмило руки від швидкої допомоги і видихнуло з полегшенням, бо позбавилися ще однієї головної болі.А Чи відомо міським чинам, що кожен 4 виклик здійснений в області припадає на жителя Черкас і обслуговується безпосередньо у місті? А чи відомо, яке навантаження лягає на плечі виїзних бригад, коли певна кількість автомобілів швидкої стає на чергування міських гулянь? Це проблема лише області чи просто своя хата з краю?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+23 #4 Айболит 18.06.2018 15:42
Слышал я однажды жлобское высказывание главного инвалида от Черкасской медицины про невозможность помочь в приобретении нескольких машин скорой для жителей города. А теперь вспомните экстренную госпитализацию
более 50 детей городской школы-8!Все это работа Областного управления здравоохранения и их структур "скорой" и детской областной больницы. Начальничек же городской медицины мало того что не удосужился прибыть на место ЧП, так даже забыл сказать простое человеческое спасибо
медикам областного подчинения.Вот так и живём. Подождите, сейчас увидим ещё его видение реформ поликлиник.Сам для себя решил и всех призываю проанализироват ь десятилетия правления чинуши Стадника и в нужное время принять правильное решение.Терпения и здоровья вам горожане!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+9 #3 Жеребець 18.06.2018 14:48
Тю, тут продавців не хватає в кожному магазині висить табличка потрібен продавець а ви про якихось лікарів думаєте то все лишне, бабка гадалка і грижу вправить і подорожником онкологію виведе і зуби вибє плюне в рот і скаже не їсти і пити цілий місяць а то новий зуб не виросте. ;-) От буде вся медицина років за 4-5.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100