реклама

реклама

Профорієнтація від служби зайнятості – це не щось нудне та буденне. Це інтерактивні дійства, які захоплюють дітей всіх вікових категорій, а також дорослих.

Підтвердженням цього стало проведення фахівцями Черкаського міського центру зайнятості для учнів 8-х класів «Дня профорієнтації» в літній науковій школі «Фотон», яка діє на базі фізико-математичного ліцею міста Черкаси.

фото 2

Така співпраця між ліцеєм і центром зайнятості здійснюється вже не перший рік, але профорієнтаційні заходи в період літнього відпочинку відбулися вперше.

Цей день був насичений цікавими та пізнавальними заходами – майбутні науковці взяли участь в пізнавальному тренінгу – «Професійна орієнтація сьогодні – професійний успіх завтра», відвідали міський центр зайнятості та завітали на професіографічну екскурсію до Державного підприємства «Черкасистандартметрологія».

На тренінгу ліцеїсти готували відповіді на ряд запитань: «Ким я мрію стати?», «Що я вже знаю про свою майбутню професію?», «Чого я прагну досягти в професійному житті?» та ін. У ході інтерактиву восьмикласники ознайомилися з такими поняттями, як «Професія», «Спеціальність», «Кваліфікація» та дізнались багато нового про професії майбутнього. Особливу цікавість учасники проявили під час проходження он-лайн тестування, використовуючи Платформу з профорієнтації та розвитку кар’єри, сервіс якої знаходиться на офіційному веб-сайті  Державної служби зайнятості.

«Сьогодні ми не уявляємо свого життя без Інтернету, а молодь тим більш. Тому функціонування доступних он-лайн сервісів служби зайнятості є беззаперечно вдалим рішенням», - зауважила заступник директора з навчально-виховної роботи Наталія Бобкова.

Наступна зустріч ліцеїстів  - День відкритих дверей центру зайнятості, на який вони завітали в рамках продовження тренінгової програми, - розкрила реалії сучасного ринку праці. Тут вони дізналися про функціональні сектори служби зайнятості та їх завдання, ознайомились з паспортами підприємств регіону та затребуваними професіями на ринку праці Черкащини. Також фахівці центу розповіли  про послуги для учнівської молоді, які можна отримати, прийшовши на консультацію до фахівців.

Завершальним етапом цього дня стала професіографічна екскурсія до Державного підприємства «Черкасистандартметрологія», в ході якої учнівська молодь ліцею ознайомилась з діяльністю підприємства, його розвитком та економічним значенням для країни.

Неймовірно пізнавальним для учасників стало відвідування музею підприємства і науково-дослідницьких лабораторій. Працівники підприємства розповіли про напрями роботи, поділилися своїм досвідом та знаннями, які необхідно мати, щоб працювати на подібних підприємствах. У свою чергу, керівники лабораторій запросили юних науковців на роботу до підприємства після закінчення університетів. Юнаки та дівчата дізналися про такі професії як лаборант наукового підрозділу, інженер-лаборант, інженер з метрології, інженер із стандартизації і якості та ін.

«Ми завжди раді зустрічати на нашому підприємстві підростаюче покоління, майбутніх науковців, адже покладаємо великі надії на молодь, яка є прогресом розвитку нашої держави!», - зазначив виконуючий обов’язки директора підприємства Олександр Камша.

Під час заходу діти мали можливість здобути певні практичні навички, сформувати головні орієнтири для вибору майбутньої професії, а головне – отримати масу задоволення від живого спілкування на актуальні теми.

Черкаський МЦЗ

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
+2 #2 Розум 19.06.2018 12:37
Цитую Перехожий:
А науковці тому і науковці, що займаються наукою. А неуки вибирають професію. Колись так і говорили: "Ученье свет, а не ученье- чуть свет и на работу..."

Для наукоців в Україні майбутнього немає. Ні робочих місць, ні конкурентних зарплат.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+3 #1 Перехожий 19.06.2018 00:38
А науковці тому і науковці, що займаються наукою. А неуки вибирають професію. Колись так і говорили: "Ученье свет, а не ученье- чуть свет и на работу..."
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100