реклама
Sucurity Police

реклама

16 червня у Черкасах на базі школи олімпійського резерву проходив чемпіонат Черкаської області з гирьового спорту серед чоловіків і жінок, а також ветеранів цього виду атлетичних вправ.

0-02-04

Як повідомляє газета «Вісник Золотоніщини», виступ команди цього району був «тріумфально успішним».

У районі гирьовий спорт традиційно включений до програми змагань «Найспортивніше село». Два роки тому під егідою ФОК «Колос» було започатковано районний чемпіонат з гирьового спорту. Проведені змагання дозволяють виявити найсильніших і найбільш витривалих. Саме таких атлетів і атлеток згуртував у команду начальник сектора у справах молоді та спорту райдержадміністрації, майстер спорту з гирьового спорту Олег Близнюк. Він сам та його колеги на обласному чемпіонаті показали високий клас майстерності й зібрали дуже достойну колекцію нагород.

Цілком заслужено гирьовики Золотоніського району посіли перше загальнокомандне місце. Дві гирі вагою по 24 кілограми штовхали за довгим циклом. На виконання вправи відводилося 10 хвилин. Серед чоловіків у різних вагових категоріях перші місця вибороли: до 68 кілограмів – Євген Косенко із Кривоносівки (30 підйомів), до 73 кілограмів – Денис Микульський із Лукашівки (58 підйомів), до 78 кілограмів – Олег Безгуба з Кривоносівки (53 підйоми), 85 кілограмів – Тарас Лисенко із Зорівки (73 підйоми) та понад 80 кілограмів – Олег Близнюк із Вільхів (60 підйомів).

До цих золотих медалей додалася ще й срібна, яку здобув ветеран гирьового спорту Володимир Дудченко з Кривоносівки – дві 16-кілограмові гирі за довгим циклом він підняв 60 разів і посів другу сходинку п’єдесталу переможців. Серед жінок найвправнішою гирьовичкою показала себе його донька – Ольга Дудченко з Кривоносівки. У вправі ривок з гирею вагою 16 кілограмів вона продемонструвала 59 підйомів.

Наші атлети не залишили суперникам шансів на лідерство й у гирьовій естафеті. Трьом спортсменам різних вагових категорій послідовно відводилося по три хвилини на виконання поштовхів двох 24-кілограмових гир. По 43 рази це зробили Олег Безгуба і Тарас Лисенко і 56 разів додав до загального результату Олег Близнюк – разом 142 поштовхи! Таким чином у естафеті було здобуто перше місце.

Друге місце в обласному чемпіонаті з гирьового спорту посіла команда Черкаського району, третє – Черкаський інститут пожежної безпеки імені Героїв Чорнобиля.

Надія Коваленко

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100