реклама

реклама

Депутат Черкаської міськради Павло Карась, який сьогодні лише другий день приміряє крісло директора КП «Черкаситеплокомунернерго», каже, що за 6 років з часу його звільнення з посади тут мало що змінилося. І нині він стоїть перед такими викликами, як борги підприємства, рівень зарплат працівників, оновлення засобів для виробництва тощо. Про це новий директор КП, який приступив до роботи терміном на 5 років, розповів "Прочерку".

IMG_20180619_102220

– Мені знайоме це підприємство, бо 6 років тому я вже очолював його. Тож коли в Миколи Кушніра завершився контракт, до мене звернувся міський голова і запропонував очолити підприємство. Я погодився, бо знаю це підприємство не лише як колишній його директор, а й як екс-директор департаменту економіки Черкаської міськради. І знаєте, коли я сюди знову прийшов на посаду директора, то склалося враження, що за ці 6 років на підприємстві нічого не змінилося. Єдине, що стало на 6 років старіше. Остання техніка, наприклад, екскаватори, куплені ще мною, – зауважує Павло Карась.

Павло Миколайович тепер бачить найближчі плани такими:

– Вирішення проблем з боргами, яких, бачу більше 110 мільйонів. Це дуже велика сума. Нам треба розібратися з цим. По-друге, слід оновлювати основні засоби роботи, тобто техніку, робити ремонти, у тому числі, ремонти приміщень, про що мені кажуть люди, які не мають де перевдягнутися, не мають, пробачте, навіть нормальних туалетів. По-третє, треба вирішувати питання з зарплатами. Адже на підприємстві неконкурентна зарплата, навіть у порівнянні з Водоканалом. Так, зарплата слюсаря трохи більше мінімальної. Люди звільняються, – каже Павло Карась.

Він визнає, що оптимістичних перспектив небагато. Стверджує, коли уходив з посади, ситуація на підприємстві була кращою.

IMG_20180619_102000

– Серед критики деяких дописувачів під новиною про ваше призначення на посаду було і зауваження щодо можливого підняття тарифів…

– Поки про це йдеться. Я ще не встиг оцінити всі здобутки підприємства. Загалом же, тариф затверджує національний регулятор. Але скажу від себе: тариф повинен бути адекватним. Яка його адекватність – вивчатиму. І я не брехатиму, що тарифи рости не будуть. Я поки просто не знаю. Та я не зацікавлений в зростанні тарифів, а зацікавлений в стовідсотковій сплаті за послугу. Коли вдасться оптимізувати роботу підприємства без підвищення тарифів, то намагатимусь це зробити. але без підвищення зарплат забезпечити якісну роботу підприємства неможливо, бо не може слюсар отримувати 4 тисячі 300 гривень, – розповідає Павло Карась.

Окремо Павло Карась говорить про можливість кредитування підприємства.

– Позитивно ставлюся до можливості фінансування підприємства. Бо треба купити техніку, зробити можливості для роботи. Але кредити мають використовуватися ефективно. Я не кажу, що не використовуватиму кредитні ресурси, але використовуватиму їх лише там, де це дуже потрібно. Наприклад, бригадам практично немає на чому виїздити на виклики і коштів у підприємства немає. Тобто треба працювати результативно і намагатимемося це робити.

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
0 #10 * 20.06.2018 20:22
Риба Карась - гра почалась!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+3 #9 Аборигэн 20.06.2018 16:22
Так ведь этот клоун уже руководил Теплокомуненерг о. Все видели что из этого получилось. Кретинизм кадровой политики городской власти уже больше напоминает откровенный саботаж.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+13 #8 Залізяка. 20.06.2018 14:26
Паша, ти напевне ще один будиночок в Геронімовці захотів побудувати, що так пнувся на цю посаду? Один раз це тобі удалося, а от чи вдасться в цей раз,- питання?!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+16 #7 Вова 20.06.2018 14:17
Просто гений. За два дня сколько информации. Другие перед вступлением на должность аудит заказывают, а тут 100 млн. туда 100 млн. сюда, все куплю, все добавлю, все верну во как надо. "гений".
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+19 #6 Пасажир 20.06.2018 10:48
Він тільки но вчора проголосував проти покупки для м Черкаси 28 новеньких тролейбусів. А якби він ними їздив і бачив в якому стані у старих тролейбусах сходинки, сидіння перекошені, дно прогнило. Маршрутки само собою, а тролейбуси само собою.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-17 #5 Моня 20.06.2018 07:46
Давай, Павлуша, в добру путь!Ти ж вже постарайся для громади...
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+19 #4 Дональд Трамп 19.06.2018 21:27
......................,что опять ТЭЦу готовить ежемесячно бабло тебе,карась ???
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+16 #3 Лептоп 19.06.2018 21:13
Головний виклик -він сам!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+18 #2 Алексей 19.06.2018 19:58
Ох и врун его попросили))) да он уже полгода Как бігали что б директором поставили на ему бондаренко сказал ждать пока кушнир закончит о технике он ее не покупал деньги выделяет горсовет вот зарплаты правда малые но он же их подымать не будет ..............
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+11 #1 Крупний такий Карась 19.06.2018 19:45
Трофейний. І точно важчий за того гігантського сома, шо на днях під Сокирно виквочили.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100