реклама

реклама

Рішення сесії Лисянської районної ради про створення опорних закладів та їх філій у Лисянському районі вже не один день лихоманить батьків і вчителів тих шкіл, яким понизили ступінь освітнього закладу.

18062018223439395434 Про це пишуть «Вісті Черкащини».

Депутати проголосували за таку мережу навчальних закладів:

Боярський освітній округ приєднав до себе Боярський НВК І-ІІІ ступенів, Чаплинську філію І-ІІ ступенів та Петрівсько-Попівський НВК І ступеня;

Бужанський освітній округ матиме в своїй структурі Бужанський НВК І-ІІІ ступенів, Кам’янобрідську, Погибляцьку та Яблунівську філії І-ІІ ступенів;

Виноградський освітній округ: Виноградську ЗОШ І-ІІІ ступенів, Босівську, Вотилівську, Ріпківську, Шубиноставську філії І-ІІ ступенів та Мар’янівський НВК І-ІІІ ступенів та Рубаномостівська й Федюківська ЗОШ І ступенів;

Лисянський освітній округ: Лисянський НВК «Загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів №1-гімнізія», Дашуківська, Журжинецька, Смільчинецька, Шестеринська, Хижинська філії І-ІІ ступенів та Лисянська ЗОШ І-ІІІ ст. №2, Почапинський НВК І-ІІІ ступенів.

Найбільше невдоволення змінами виявили батьки учнів Шубиноставського, Вотилівського, Погибляцького, Хижинського навчальних закладів. Минулого четверга сільські голови і директори цих шкіл зібралися на раду в кабінеті голови РДА Володимира Павличука. Однак довести це зібрання до кінця не вдалося – прибули батьки учнів-старшокласників, яким тепер доведеться завершувати своє навчання в сусідніх опорних школах.

Далі відбулася кількагодинна їх зустріч з головою райдержадміністрації Володимиром Павличуком, заступником голови районної ради Олександром Галушкою, начальником освіти Лілією Гнатюк, представниками депутатського корпусу в залі адмінбудинку. Основна вимога – зробити поправки до рішення сесії про утворення філій, відтермінувавши їх на рік, оскільки батьки і діти виявилися до такої реформи не готовими.

Однак, як відповів голова бюджетної комісії Василь Клівак, це зробити неможливо, так як на потреби освіти до кінця року не вистачає більше 3 мільйонів гривень. Інший аргумент влади – в школах обмаль дітей, а гроші держава виділяє пропорційно кількості учнів. Так що в 10-11 класи дітям таки доведеться добиратися до опорних шкіл, благо є шкільні автобуси. Цікаво, що наприклад, у Погибляці з шести майбутніх десятикласників виявив бажання далі навчатися лише один, решта обрали професійну освіту в коледжах. І, схоже, цей процес лише почався.

реклама

Коментарі  

 
+1 #5 Я черкащанин 20.06.2018 15:03
Цитую світляк:
А яким чином 6 річну дитин відправляти на навчання не в сусіднє село, а за 20-25 кілометрів.

Та ну що за фігня. Як раз початкова школа залишиться на старих місцях. Опорні школи - це для старшокласників , щоб їх можна було краще підготувати до вступу у технікуми і виші.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+2 #4 світляк 20.06.2018 14:56
А яким чином 6 річну дитин відправляти на навчання не в сусіднє село, а за


20-25 кілометрів. Це просто знущання над дітьми, а ми говорим про майбутнє нашої нації. Що змогли розвалили, дістались уже і до шкіл. Власних дітей відправляєте за кордон навчатись, жити в розкоші, а для інших - не має коштів у бюджеті.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+5 #3 Вадим 20.06.2018 14:52
Проект Про створення опорних шкіл та їх філій у Лисянському районі,представ ив на розгляд сесії, відділ освіти РДА,а депутатський корпус підтримав даний проект.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-8 #2 Я черкащанин 20.06.2018 14:30
200 тисяч у рік - це 16 з лишнім тисяч у місяць. У порівнянні з офіційними зарплатами керівників Черкас - це жалюгідні копійки.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+9 #1 Дістало 20.06.2018 14:13
Як Галушці і іншим керманичам району підняти зарплату більше чим удвічі - так у них є гроші....... За які засліги заступник райради отримав більше 200000 грн зарплатні за 2017рік????? в тий час коли рядовий бухгалтер бюджетної установи отримує доплату до нещасної мінімалки. Щоб їздити по районі і казати шо грошей нема - економте на всьому. А якого дідька Ви тоді там робите, що Ви зробили для того щоб утримати економіку району???? Дармоїди нещасні...
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100