реклама

реклама

Група дітей із прифронтової Авдіївки, котра нещодавно приїхала на відпочинок до Золотоноші, отримала ще один приємний сюрприз – одноденні відвідини Золотоніського лісового господарства. Юнаки та дівчата ознайомились із діяльністю Ліплявського лісництва, побували на славнозвісній Тарасовій горі в Каневі, а також ласували польовою кашею від лісівників на березі Дніпра.

На час перебування гостям ще перед початком анонсували чимало екскурсій, знайомство з містом, а також поїздки до культурних та історичних пам’яток Черкащини й Київщини.

Zolotonis-ky-j-lisgosp-275

Ще більше урізноманітнити відпочинок дітей, що перебувають на лінії війни, вирішили у ДП «Золотоніське лісове господарство». Активно допомагаючи весь час і Збройним Силам України, і мирному населенню Донеччини, лісівники не оминули увагою і найменших українців. Користуючись приїздом делегації, трудовий колектив лісгоспу запропонував один день провести у місцях, які тамтешні дітлахи бачать рідко.

«Наш колектив завжди вирізнявся небайдужістю до проблем, які відбуваються на Сході країни, активно долучаючись до збору найрізноманітнішої допомоги. Тому приїзд дітей викликав не менше зацікавленості і готовності в усіх. Тим більше, уявіть собі, вся ця малеча живе в такому місці, де лісів майже не має. А там, де є, вони не побувають ще довго – ці заміновані території ще досить тривалий час будуть небезпечними. Тому вважаю, що така екскурсія принесла чимало користі нашим юним гостям, – говорить директор Золотоніського лісгоспу Микола Бас.

Для дітей, передусім, організували навчальну екскурсію до Ліплявського лісництва. Вибір місця гостювання невипадковий, адже тут дітям показали всі стадії творення українських лісів – починаючи від зростання сіянців, до кропіткого багаторічного вирощування майбутніх поважних дерев. З цим складним мистецтвом протягом декількох годин знайомив гостей помічник лісничого Андрій Голуб.

Опісля майстер-класу юна делегація відвідала Канів, де вперше побувала на Чернечій горі – складовій частині Шевченківського національного заповідника. Саме тут похований Тарас Шевченко, а місце колись було обране зовсім не даремно. Воно ідеально точно повторює опис, залишений поетом в своєму «Заповіті».

Zolotonis-ky-j-lisgosp-273

Кінцева точка – відпочинок у тому-таки Ліпявському лісництві, на березі Дніпра. Тут лісівники разом з дітьми смачно підбили підсумок плідного дня, приготувавши разом традиційний український куліш.

Джерело: zolotonosha.ck.ua

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100