реклама

реклама

На сьогоднішній нараді по Громадському бюджету Черкас департаменти міськради прозвітували, які проекти ними вже реалізовані, а які ще на стадії виконання, — повідомляє  «Вичерпно».

Зокрема, департаментом ЖКК, було прозвітовано про встановлений регульований світлофор по вул. Смілянський напроти будинку 133. Окрім того, був встановлений світлофор по вул. 30 років Перемоги, напроти входу в парк. Також був викладений пішохідний тротуар по вул. Смілянській і по вул. Чехова від вул. Надпільна до вул. Благовісна по непарній стороні. У процесі виконання ще капітальний ремонт спуску Крилова. До цього як такого спуску там не було, тепер же будуть сходинки.

gromadskij-budget-710x434

Окрім того, є ще низка проектів в департаменті ЖКК, які перебувають в стані реалізації, зокрема, встановлення дитячого спортивного майданчика по вул. Героїв Дніпра, 29 та капітальний ремонт вул. Волкова від вул. Чорновола до вул. Різдвяної (в т.ч передбачено будівництво паркувального майданчика поблизу будинку № 1 по вул. Чорновола).

Стосовно деяких об’єктів, зокрема й капітального ремонту вул. Чорновола , вже зараз виникають певні проблеми, оскільки невідомо, чи вдасться їх зробити і в цьому році.

Що стосується департаменту освіти, то спортивний майданчик для вихованців ДНЗ № 73 обіцяють завершити до 1 вересня цього року. Серед уже реалізованих проектів — «Бібліотека під парасолькою» та «Бібліотека згуртовує громаду». Відкриті міські дебатні турніри для учнів 7-11 класів на базі 17-ї школи вже були успішно проведені, 1 вересня відбудеться другий турнір.

Під час обговорення пролунали зауваження стосовно спортивних майданчиків при школах та садочках, які по факту не мають загальнодоступного характеру. Тому було запропоновано детальніше розглянути це питання і, можливо, вже не брати до уваги такі проекти.

Директор департаменту охорони здоров’я та медичних послуг Олег Стадник, у свою чергу, відзначив, що всі проекти, які курує їхній департамент, реалізовані вчасно. Наразі вони вже виконали свої проекти на 50%.

- Громада хотіла мати пересувний рентгенапарт в міській дитячій лікарні — і вона його має. Він доступний для всіх дітей, які цього потребують — сказав Стадник. — Що стосується проекту з капітального ремонту території Першої міської лікарні, то наразі завершується процедура закупівлі. Там має бути подальше розширення зони відпочинку і створення комфорту для пацієнтів і відвідувачів, розширення зон терренкуру. Закінчення робіт планується на кінець жовтня чи середину листопада.

За департаментом соцполітики був закріплений лише один проект, а саме: закупівля контейнерів для вжитого одягу. Постачання даних контейнерів відбудеться до кінця червня. Відповідно, реалізація проекту відбудеться в липні, зауважив керівник департаменту соцполітики Олег Гудзенко.

Під час звітування зауваження деяким директорам департаментів зробила директор департаменту фінансової політики ЧМР Наталія Джуган, як ініціатор Громадського бюджету. Зокрема, вона наголосила, що проекти мають бути реалізовані протягом року. Недбале ж ставлення до виконання проектів, нівелює саму суть Громбюджету.

- Це є інструментом почути громаду. Вони не мають прохати. Вони мають чітко казати, куди повинні спрямовуватися їхні податки, — наголосила головна фінансистка міста.

Також Наталія Джуган попросила, щоб всі керівники департаментів були присутні на координаційних радах. До слова, в координаційній раді по Громадському бюджету є три вакантні місця.

Зауважимо, відсьогодні, з 18:00 в стінах міської ради відбуватимуться консультації по Громадському бюджету. При цьому громадян закликають писати креативні проекти.

реклама

Інші матеріали по темі:


Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100