реклама

реклама

Директор департаменту освіти і гуманітарної політики ЧМР Сергій Воронов свого часу обійшов понад 100 різних співбесід, перш ніж знайшов роботу. Про це він повідомив на круглому столі щодо розробки Національного плану дій та рекомендацій щодо зайнятості молоді від Черкаської області, організованому обласним молодіжним ресурсним центром спільно з Управлінням у справах сім`ї, молоді та спорту Черкаської ОДА.

– Я став наслідком не вивчення ринку праці в Україні. І це проблема для держави. Ринок праці мають досліджувати більш фахово. Я вчився на Міжнародних відносинах, тобто на дипломата, але виявилося, що потреб в такій кількості дипломатів не було. І довелося вчитися ще і шукати себе в іншій сфері. Тому важливо складати зараз плани щодо працевлаштування молоді, щоб потім не виникало проблем, – зауважує Сергій Воронов.

35645089_1671626179559080_2233041024328925184_n

Він зазначив, що департамент освіти працює в цьому напрямку, зокрема, в сфері професійно-технічної освіти.

– Ми витрачаємо близько 40 тисяч гривень на навчання людини, яка потім їде працю.вати за кордон і збагачує економіку іншої країни. Це неефективне використання коштів бюджету Черкас. Тому напрацьовуємо ті плани, які б допомогли утримати молодь тут. Так, укладаємо трьохсторонні договори з роботодавцями, які були б зацікавлені в робітниках, – каже Сергій Воронов.

Бракує працівників і в департаменті, тож він запрошує молодь на роботу. При цьому чиновник зазначив, що може розглядати кандидатів і без досвіду роботи.

– Ми живемо в динамічному віті, де доводиться пристосовуватися до нових обставин і старша людина не завжди готова пристосовуватись, хоч і має багато років досвіду роботи. Тож я закликаю інших і сам проводжу таку політику, коли треба давати шанс молоді навіть без досвіду роботи, – каже Сергій Воронов.

реклама

Коментарі  

 
+2 #8 Комуніст 22.06.2018 17:03
Це як у товариша Леніна-"люба кухарка може керувати державою"!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+2 #7 Досвідчений 22.06.2018 14:28
Як раз це і діється на державному рівні-прокурор-історик,міністр охорони здоров'я?, Укрзалізниця-музикант.І ми хочемо покращення?І ще невідомо,яким чином отриман діалоги,якщо такий є.Скрізь ділетанти!Посад и-за знайомством!А на рівні місця тоді чого чекати? Якщо за рік керування в 3 музичній школі звільнилося 11 чоловік,в вересні ще кількох людей не буде!Завуч без вищої освіти!Директор перетворює музичну школу в клуб!І що?Я вимушений перевести свою дитину в іншу школу,де зберігається творча атмосфера.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+3 #6 плиточники 21.06.2018 16:27
так можна виправдати те,що не фахівці керують департаментами і КП(Савін, Карась і т.д.),чого не можна було навіть уявити в часи СРСР. Результати - за вікном і в кишенях. Навіть на помилках СО2 не хочуть вчитися
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+4 #5 Макс 21.06.2018 15:11
В команді Лисянської кастрюлі був один з вищою освітою та багатим "життєвим" досвідом -Гура. А тепер їм не має у кого досвіду набиратися
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+8 #4 Михаил 21.06.2018 14:27
Пацан пристосувався до нових обставин і буде нас, старших, з досвідом вчити бути пристосуванцями ? Хай проаналізує себе, що корисного зробив в житті, щоб мати моральне право на таку високу посаду. До речі, як і його друзі, в яких рівень некомпетентност і зашкалює. А це і стан економіки, і освіта, і культура, і на жаль, корупція.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+7 #3 Залізяка. 21.06.2018 13:55
Боже, і ця людина без відповідних знань, досвіду та і розуму,- керує та визначає напрямки освітнього розвитку дітей міста? Каструля,- схаменись! Цей невіглас ще і цинічно ставить собі в заслугу відсутність здорового глузду в Каструлі.Яке майбутнє нас очікує?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+11 #2 Перехожий 21.06.2018 08:20
Он генерала-пацюка Петра Литвина, який утік із під Іловайська покинувши війська призначили послом у Вірменію. І навряд чи він закінчив Міжнародні відносини. Виходить важлива не профільна освіта, а потужні родинні зв'язки. Ви б здивувалися аби взнали, скільки послів Україна не має в різних країнах. Виходить кастинг триває?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-8 #1 Ірина 20.06.2018 22:45
Говорить про реальні речі, хочеться, щоб їх вдалося втілити)
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100