реклама

реклама

Для того, щоб відпочинок дітей був не лише приємним, корисним, а й змістовним -фахівцями Ватутінської міської філії Черкаського обласного центру зайнятості проведено низку інтерактивних заходів для учнівської молоді міста у пришкільних таборах та за межами них. Це, зокрема, конкурси, ігри, вправи, інформаційні та творчі завдання. Така робота дозволяє дітям отримати цікаву й пізнавальну інформацію про світ професій та допомагає усвідомити наскільки важливим і відповідальним є вибір майбутнього фаху.

Два дні поспіль учні 5-6 класів загальноосвітньої школи № 6 м. Ватутіне брали участь в іграх, вікторинах, вправах «Відгадай професію», «Гра з тінню», «Збери прислів’я», «Пантоміма».

фото 2

«Під час виконання вправ, діти відкривали для себе нові терміни, вивчали назви приладів та знарядь праці, які використовуються у тій чи іншій професії. Завдяки ігровій формі проведення заходу, юнаки та дівчата мали змогу проявити свої вміння, винахідливість та спритність, а головне – поміркувати та визначитись, якими саме здібностями слід володіти, щоб стати професіоналом своєї справи», - зазначила провідний фахівець з профорієнтації Валентина Демчук.

Ще один профорієнтаційний захід організували спеціалісти міської філії Черкаського ОЦЗ для учнів 4-5 класів спеціалізованої школи №1. Разом з Валентиною Демчук діти завітали до пожежно-рятувальної частини міста. Школярі із захопленням брали участь в інтелектуальній вікторині та ситуаційних вправах, які пропонували рятувальники. Наввипередки  приміряли спорядження, розгортали пожежний рукав та гасили уявну пожежу. Найсміливіші діставались по драбині до вікна на тренувальній вежі, яка є імітацією житлового будинку. Всі вправи супроводжувались жартами, цікавими запитаннями та розповідями рятувальників про свою професію.

Проведені заходи довели, що школярі цікавляться своїм майбутнім, орієнтуються в професіях та активно розвивають свої вміння та навики.

Ватутінська міська філія ОЦЗ

реклама

Інші матеріали по темі:


Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100