реклама

реклама

Мітинг із вимогою звільнити з посади начальника головного управління Держгеокадастру в Черкаській області Ольгу Залогу провели сьогодні біля облдержадміністрації представники організацій ветеранів війни на Сході та фермерів.

Учасники мітингу підписалися під вимогою звільнити Ольгу Залогу й перейти до прозорого розподілу земель

Нагадаємо, відучора вони розгорнули на Соборній площі Черкас наметове містечко, наполягаючи на справедливому розв’язанні питання про виділення земельних ділянок.

У сьогоднішньому мітингу взяли участь близько півсотні активістів.

– Ми протестуємо проти протиправних дій черкаського управління Держгеокадастру, проти непрозорих схем виділення землі, непрозорих закритих аукціонів, – сказала в коментарі «Прочерку» представниця ініціативної групи акції протесту Ірина Ванникова. – Ми переконані, що земля має належати чесним людям. У Черкаській області є непоодинокі випадки, коли фермерів позбавляють їхньої землі.

Ірина навела приклад фермера Володимира Стрєльцова з Паланоцької громади на Маньківщині, який обробляв 120 га землі. Коли договір оренди закінчився, він звернувся до місцевої влади з проханням про продовження угоди. Кілька разів йому обіцяли договір продовжити, і чоловік працював далі відповідно до попередніх умов, при цьому сплачуючи податки. Водночас фермер хотів узяти участь в аукціоні на право працювати на тій самій ділянці, і йому радили слідкувати за сайтом Держгеокадастру.

– Він так і робив, але дату аукціону все не призначали. Нарешті йому зателефонували з сільради й повідомили, що за його землю вже заплатила інша фірма. Володимир Стрльцов так і не зрозумів, що відбулося, адже він уже обробив землю, яка йому тепер не належить. Аукціон пройшов у закритому режимі: він відбувся в день оголошення. Таким чином людина потрапила в ситуацію, яка в шахах називається цугцванг – положення, коли будь-яка дія гравця тільки погіршує його позицію, – розповідає Ірина Ванникова. – Володимир оббиває пороги судів, добивається правди, але поки що марно.

За словами активістки, така ситуація на Черкащині є типовою.

– Проблема болісна, серйозна. Потерпають фермери. Потерпають ветерани війни на Сході, яким кажуть, що землі бракує. Хоча це – неправда: землі достатньо, якщо її чесно розподіляти, а не красти. Тому ми домагаємося відставки Залоги, захисту фермерів і АТОвців, справедливості, – підсумувала Ірина Ванникова.

Палатки

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
-1 #8 Ван Гог 25.06.2018 14:11
Брехня велика, правда маленька, тому і програє маленька правда великій брехні.
Словоблудство, болтологія, многоходовочки, лицемірство, брехня...коли ж ми станемо розумнішими....
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+7 #7 [email protected] 23.06.2018 15:08
Це все затіяв пан Косюк Юра зі своїми черкаськими посіпаками для того щоб поставить свою людину замість Залоги. Акція спланована і проплачена Курячим Богом, виконавці Ірина Ванникова та Ко, про яких писав Шевченко: За шмат гнилої ковбаси ти й Україну продаси. Мета- безперешкодне виділення землі під потреби МХП, зокрема для будівництва нових курятників, які вже й так стали справжньою екологічною катастрофою для Черкащини. Такі то справи!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+7 #6 Черкащанка 23.06.2018 14:28
Хто хоче мати землю, той іде в Держгеокадастр, а не на таке шоу. Комусь перейшла дорогу та Залога, явно. Прості атовці швидше прийшли б до неї в кабінет, а не на центральну площу. Хтось за цим стоїть.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+6 #5 Вова 23.06.2018 12:05
Атовцев используют вслепую в хитрой схеме воровства земли. Им даже документ в руки не дают просто говорят где подпись поставить (за определенную сумму). Землю нужно давать тем кто ее будет обрабатывать или строить себе жилье, а не тем кто будет ее перепродавать.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+10 #4 Сергей 23.06.2018 10:24
300 грн за добу. Більшість афганці, які отримали корочку УБД нового зразку і теж хотять отримати землю за рахунок справжніх захисників України для Лупашка, Мерзоєва і Юри Армянського, які і є основними спонсорами цієї "акції". Ганьба і сором!!!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+6 #3 справедливий 23.06.2018 08:59
Напевно назви палаток відповідають їх мешканцям.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+11 #2 Дмитро 22.06.2018 19:50
Жаль, що "зацікавлені" в землі використовують атовців, люди їм вірять, бо це наші захисники. Але ці акції фальшиві, без конкретики, тому й не вірю, та й з відео все зрозуміло http://antenna.com.ua/archives/17427
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+12 #1 Внимательный 22.06.2018 16:26
Почесним гостем заходу була керівник соціальних проектів МХП Ірина Ванникова.
http://kray.ck.ua/politika/pozitsija/item/19162-kerivnik-sotsialnih-proektiv-mhp-irina-vannikova-vidvidala-gorodischinu#.Wyz4v1X-jIU

Так вот откуда ноги у протеста
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100