реклама
Sucurity Police

реклама

Апеляційний суд ухвалив рішення про те, що всі дії щодо відкликання Віталія Косяка (депутата Черкаської міськради від Радикальної партії Олега Ляшка) здійснено в правовому руслі.

35973639_1553682038093435_6888013372432842752_n-710x434

Про це йшлося під час учорашньої прес-конференції, яку провели в агенції «Вичерпно» голова Партії Вільних демократів Олександр Згіблов, представник Радикальної партії Олега Ляшка Вадим Гайович, представник ініціативної групи з відкликання депутатів Юрій Кубрицький і колишній голова Черкаської міської ТВК Володимир Матюша.

Після ухвалення апеляційним судом рішення щодо відкликання колишнього представника радикалів Віталія Косяка опоненти мера очікують аналогічних рішень щодо депутатів від Партії вільних демократів Альони Цегвінцевої, Тетяни Чорнобіль та Максима Шадловського. Крім того, йдеться про відкликання Максима Скорика, обраного від ВО «Черкащани».

Нагадаємо, територіальна виборча комісія на чолі з Володимиром Матюшею погодилася з відкликанням депутатів, але самі депутати через суд зупинили це рішення.

– Рішення ТВК були легітимні. Незаконно було розігнано ТВК, – цитує колишнього голову Черкаської міської ТВК Володимира Матюшу «Вичерпно». – Виборча комісія – це колегіальний орган. Вона не вибирає і не відкликає депутатів, вона констатує факт. ТВК повинна все перевірити і вже звернутися до партії. Ми пройшли повністю всю процедуру, перевірили всі підписані листи.

Як зазначає видання, учасники прес-конференції наголосили, що процес відкликання депутатів набирає обертів. Він проходить вже в інших областях і містах України. Поки що він не досконалий, але потроху вдосконалюється, зауважили представники політсил.

реклама

Коментарі  

 
+2 #16 Жанна не дарк 24.06.2018 11:22
[quote name="Аграрій"]Було б непоганим спрямовувати на психіатрична дослідження таких як 43 дмр, а то все порушують кс, а депіки достають довідки, що їх в дитячому садку завідувач злякала на все життя.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
0 #15 Аграрій 24.06.2018 05:51
Було б непоганим спрямовувати на психіатрична дослідження таких як Матюша перед призначенням на, посади. Бо, справді, дуже дорого це все врешті бюджету обходиться.
Але навіть якщо поліція порушить справу по ТВК, всеодно визнають цого неосудним. І справа тут не лише в з'їдених бюлетенях.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+2 #14 Скоро 23.06.2018 14:55
Найближчим часом голові ЦВК ХХХ вручать повідомлення про підозру – ЗМІ
Голова ЦВК ХХХ підозрюється у тому, що отримав з "чорної каси" Партії регіонів десятки тисяч доларів.
Про це на своїй сторінці у Facebook написав голова Спеціальної антикорупційної прокуратури Назар Холодницький.
За його словами, під час досудового розслідування детективи НАБУ та прокурори САП встановили, що ООО як член ЦВК у 2012 році здійснив шість закордонних відряджень. У документах було вказано, що ці візити були задля "ознайомлення із виборчим законодавством України та особливостями виборчого процесу з виборів народних депутатів України 28 жовтня 2012 року". Більше читайте тут: https://tsn.ua/ukrayina/holodnickiy-rozpoviv-podrobici-spravi-golovi-cvk-ohendovskogo-846285.html
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+1 #13 Вічне ЦВК? 23.06.2018 14:52
Цитую Зол:
Да харош звездеть!!!! ЦВК когда проверялда деятельность твоей ТВК просто офигевала от твоей безграматности и состоянии документации.

Як повідомлялося, ще 1 червня 2014 року завершився термін повноважень 12 з 15 членів ЦВК, а 3 лютого 2017 року – і 13-го члена ...https://www.pravda.com.ua/news/2018/04/18/7178057/
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+1 #12 Це занатдо? 23.06.2018 14:45
Цитую Прокурор:
"...учасники прес-конференції наголосили, що процес відкликання депутатів не досконалий, але потроху вдосконалюється ..." - це ж як він вдосконалюється якщо змін в законодавство не вносилось?! Цим висловом ви самі признались що відкликання незаконне, це просто ваше бажання та за хабарь ТВК протянутий процес.
А де ж голова? Цим підписом ви самі признались що відкликання незаконне, це просто ваше бажання та за... ..ВК протянутий процес
Постанови ЦВК підписує
Заступник Голови Центральної виборчої комісії
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+1 #11 Де звіти? 23.06.2018 14:17
[quote name="Зол"]Да харош звездеть!!!! Суд все навсего отменил обеспечение иска. Потому как иск Косяку писал левый юрист. Все еще впереди.

Звіти і зустрічі депутатів місцевої ради з виборцями висвітлюються засобами масової інформації.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+1 #10 Хто такий депутат? 23.06.2018 14:16
Звіти і зустрічі депутатів місцевої ради з виборцями висвітлюються засобами масової інформації.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+1 #9 Хто такий депутат? 23.06.2018 14:15
. Звіт депутата місцевої ради може бути проведено в будь-який час на вимогу зборів виборців за місцем проживання, трудової діяльності або навчання, а також органів самоорганізації населення.
4. Депутат місцевої ради не пізніш як за сім днів повідомляє виборців про час і місце проведення звіту через місцеві засоби масової інформації або в інший спосіб
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+1 #8 Хто такий депутат? 23.06.2018 14:14
Стаття 16. Звіти депутата місцевої ради перед виборцями та зустрічі з ними.
1. Депутат місцевої ради періодично, але не рідше одного разу на рік, зобов’язаний звітувати про свою роботу перед виборцями відповідного виборчого округу, об’єднаннями громадян. Рада визначає орієнтовні строки проведення звітів депутатів місцевої ради перед виборцями.
2. Звіт депутата місцевої ради повинен містити відомості про його діяльність у раді та в її органах, до яких його обрано, а також про його роботу у виборчому окрузі, про прийняті радою та її органами рішення, про хід їх виконання, про особисту участь в обговоренні, прийнятті та в організації виконання рішень ради, її органів, а також доручень виборців свого виборчого округу.
3
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+2 #7 Хто такий депутат? 23.06.2018 14:12
Цитую Абрек:
Які "депутати", така й ТВК....

Депутат міської ради – це особа, якій громадяни делегують повноваження керувати містом від їх імені та в їх інтересах. Раз на рік цей «представник громади у владі» має звітувати перед своїми виборцями про зроблену роботу. От тільки депутати міськради не поспішають виконувати цю норму закону, навіть більше – вони не виконують власне рішення
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100