реклама

реклама

Ось уже тривалий час ведуться перемовини щодо створення об’єднаної територіальної громади з центром у Ватутіному. Проте попри всі потуги організаторів, у Юрківці, Чичиркозівці та Стецівці, які, згідно попередніх наміток, мали б увійти до Ватутінської ОТГ, з об’єднанням не поспішають.

20062018233808707708 Про це пише видання «Вісті Черкащини».

Після так званого «круглого столу» у Ватутіному обговорення цього питання перенесли у Юрківку, до якої, окрім представників громад, прибули й відповідні спеціалісти департаменту регіонального розвитку Черкаської ОДА.

Учасники зібрання, яке тривало майже чотири години, так і не дійшли конкретного рішення. Представники Стецівки та Чичиркозівки взагалі не висловили своєї думки, а сільський голова Юрківки Валентина Цегельна сказала, що вона не проти створення об’єднаної громади з центром у Ватутіному, але за умови обрання керівника ОТГ. Проте головний спеціаліст департаменту Олена Ковальська відразу ж розчарувала як Валентину Григорівну, так і її колег, заявивши, що вибори при приєднанні сіл до міст обласного значення, яким є і Ватутіне, проводитися не будуть.

Справді, на сьогодні набрав чинності закон щодо добровільного приєднання територіальних громад до міст обласного значення, яким процедура приєднання спрощена та не потребує виборів. На період повноваження ради поточного скликання, як гласить цей закон, представництво сільської громади здійснюватиметься через колишнього сільського голову, який виконуватиме функцію старости. Таке нововведення, як зрозуміли у Юрківці, явно не на користь їхній громаді. Тож, висловлюючи думку селян, Валентина Цегельна заявила, що потрібно продовжити вивчення цього питання. З цією метою вона планує разом з сільськими депутатами побувати у вже створених ОТГ і своїми очима побачити переваги об’єднання.

реклама

Коментарі  

 
+7 #1 Ох 25.06.2018 12:47
Які селяни ?
Місцеві "феодальчики" бажають не втрати шанс створити собі вотчини щоб жити за своїм "звичаєвим правом", такі собі мініКрими та ЛНРи-ДНРи тільки під прапором України. В підсумку ми отримаємо куди гірший варіант ніж федералізація.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100