Доброю і світлою подією для всієї великої сільської родини став День села, який по сімейному тепло і затишно відбувся цими вихідними у Степовому, що на Чорнобаївщині. На такі свята тут завжди запрошують найшановніших, найближчих і найрідніших людей.

IMG_3607

Основні урочистості проходили в ошатному Будинку культури, який після проведених ремонтних робіт, заміни вхідних дверей, вікон та одягу сцени, яка цього дня була святково прикрашена, нагадував світлицю. Центр села сьогодні мав елегантний вигляд завдяки покладеній новенькій тротуарній плитці та молоденьким зеленим насадженням.

Розпочала програму святкування чутливими словами про рідне Степове незмінна ведуча Світлана Депутат, розповідаючи про історію села та про те, як люди 62 роки тому перетворили клаптик землі в степу на квітучу місцевість. Повернутися у ті далекі події, пережити ті почуття трагедії від переселення з покинутих рідних місць, допомагали спогади очевидців та світлини, які одна за одною змінювалися на екрані.

Святковий концерт місцевих аматорів та Староковрайського народного аматорського духового оркестру, дружні схвальні оплески глядацької зали, все це створювало піднесений урочистий настрій сімейного свята.

Цьогоріч на День села у Степове завітав фінансовий директор корпорації

«Дніпро» Григорій Петрович Душейко, один із засновників СТОВ «Дніпро», незмінний спонсор усіх свят, подій та вирішення сільських проблем.

Теплі слова привітань та побажань успіхів у всіх справах, родинних радощів, подальшого розвитку громади прозвучали від голови Степівської територіальної громади, який сказав, що на території села працює потужне сучасне сільськогосподарське підприємство «Дніпро», дякуючи якому є робота, а для мешканців села створено 180 робочих місць.

- Дирекція товариства постійно допомагає нашій громаді у вирішенні багатьох сільських проблем та вкладає значні кошти у соціальний розвиток села. Так в переддень свята проведена реконструкція площі перед БК, прокладено тротуарну плитку, яка значно осучаснила і прикрасила центральну частину Степового. Це спільний проект сільської ради та СТОВ «Дніпро». І сьогоднішнє наше свято проходить завдяки фінансуванню товариства. Щиро дякую від усієї громади засновникам родині Душейків та керівництву господарства, за постійну допомогу у вирішенні нагальних питань сьогодення. Для сільської громади - ви надійний партнер, наша підтримка і опора.

А далі від імені всіх присутніх привітали шанованого гостя запашним короваєм, який традиційно розділили між усіма в глядацькому залі.

У відповідь Григорій Петрович привітав степівчан з цим днем, наголосивши, що це особливе свято, яке об’єднує усіх, хто любить своє село, свято тих людей, чиєю працею воно створювалося. Побажав міцного здоров’я, родинного затишку, радості і миру і запевнив, що засновники корпорації «Дніпро» і надалі будуть допомагати Степовому у вирішенні соціально-побутових питань і, як і раніше, стоятимуть на захисті інтересів простих людей.

- Нехай живе ваше рідне село, народжуються та підростають діти, спокійно та захищено почуваються люди похилого віку. Щастя, любов та достаток нехай живуть на кожній його вулиці, в домі, у кожній родині. З Днем села, з днем народження малої батьківщині, - сказав на завершення Григорій Петрович.

Під час концерту було вшановано найстарших та наймолодших жителів села, випускників місцевої школи та господарів кращих садиб, вітали іменинників, які цього дня святкували день народження та вшанували юнака, який нині несе строкову службу. І на честь захисників – воїнів АТО прозвучала пісня «Я нікому тебе не віддам, Україно» у виконанні земляка Миколи Завалка, і яку весь глядацький зал слухав стоячи. Дякували і вітали цього дня скромних та працьовитих людей, які зовсім не звикли до слави, але їхня щоденна праця є джерелом людської мудрості та самовідданості.

Вітали і юних художників та майстрів декоративно-прикладного мистецтва, роботи яких були на виставці і були теж відзначені подарунками.

Після урочистостей свято продовжилося спільним застіллям, під час якого куштували традиційну кашу та юшку, і тривало воно до самого вечора, де продовжилося молодіжною дискотекою.

Громада села щиро дякувала всім організаторам дійства, бо саме такі свята додають усім людям оптимізму і віри в краще майбутнє. А наш український народ того вартий!

реклама
bigmir)net TOP 100