реклама

реклама

Стали відомі обставини трагічної дорожньо-транспортної пригоди, яка сталася в суботу, 23 червня, близько 14.20 на трасі поблизу села Дівички На Київщині.

Марина

Про це інформує «Про все» з посиланням на «Вісник Переяславщини».

Зі слів очевидців, автомобіль «Фольксваген Транспортер Т5» тягнув на буксирі вантажне авто «Рено Мастер». Трос відірвався, і «Рено» виїхало на смугу зустрічного руху, де зіткнулося з маршрутним автобусом «Рута», який їхав з автовокзалу Переяслава у бік київської станції метро «Чернігівська».

Як розповів заступник головного лікаря Переяслав-Хмельницької станції екстреної медичної допомоги Володимир Чирка, на місце події прибули чотири бригади екстреної медичної допомоги – три місцеві й одна з Борисполя. Вони доправили дев’ять потерпілих до Переяслав-Хмельницької ЦРЛ. Інші постраждалі дісталися лікарні попутним транспортом.

Один із учасників автопригоди, 17-річний мешканець села Гельмязів Золотоніського району, помер в автомобілі екстреної допомоги. Відомо, що він перебував за кермом «Рено». Із понівеченого транспортного засобу його деблокували рятувальники 27-ДПРЧ Переяслава-Хмельницького. Користувачі соцмережі «Фейсбук» коментують, що хлопець їхав на випускний. За кермом «Фольксвагена» був його батько.

Заступник головного лікаря ЦРЛ Лариса Кузьменчук повідомила, що загинув один учасник автопригоди, ще 14 – зазнали ушкоджень. Четверо потерпілих отримали медичну допомогу амбулаторно. П’ять осіб, переважно кияни,  продовжили лікування за місцем проживання.

Наразі в реанімації перебуває 13-річна мешканка Києва. Дівчинка зазнала відкритої черепно-мозкової травми. У суботу її прооперував нейрохірург з Київської обласної лікарні. Її стан тяжкий. Переяславець, 1972 р. н., який був за кермом «Рути», лікується в хірургічному відділенні. Чоловік зазнав відкритої травми грудної клітки, закритого перелому лівого ліктьового суглобу.

Троє потерпілих ушпиталені до травматології. У киянки, 1938 р. н., діагностували забійну рану лівої гомілки, забій грудної клітки, перелом ребра, закриту черепно-мозкову травму, струс головного мозку. У жительки Баришівки, 2005 р. н., – забійна рана лоба, закрита черепно-мозкова травма, струс головного мозку. Жителька Дівичок, 1987 р. н., зазнала закритої травми грудної клітки, закритої черепно-мозкової травми, струсу головного мозку.

Учасницею автопригоди була жителька Києва Марина Кліменкова (28 років). Про те, що трапилося з дівчиною, розповіла її мама, переяславка Вікторія Кліменкова (52 роки):

– У суботу ми з чоловіком провели доньку на автобус. Разом з нею їхала її вівчарка Марта. Вони сіли в маршрутці перед останнім рядом. Ми ще не доїхали додому, коли Марина передзвонила мені з чужого номеру. Сказала, що трапилася страшна аварія. Ми прилетіли туди найперші. Було дуже страшно, люди в крові, крики, стогін, – жінка пригадує побачене.

– Маршрутка зупинилася поряд із кюветом. Якби злетіла з обочини, були б самі трупи. Дякувати Богу і водію, що цього не трапилося. «Рено» лежало поперек дороги. Утворився великий затор. Чоловіки з різних автомобілів намагалися самотужки дістати хлопця з «Рено».

360379355226361281324783860216631691051008n

Марина розповіла, що дорогою в маршрутці розглядала щось у телефоні, коли почула крик і удар. Вдарилася головою об сидіння. Отямилася і побачила, що Марта вистрибнула у вікно. І вона стрибнула за нею. Була в такому шоці, що про висоту не думала.

У маршрутці їхали близько двадцяти пасажирів. Без травм залишилися одиниці: жінка з трирічною донечкою, хлопець, що сидів біля Марини. Донька обійшлася малою кров’ю: рвана рана на шиї, порізи на голові. У лікарні їй зашили рану, і ми поїхали додому. Усю неділю Марина була в’ялою. Тож у понеділок ми знову звернулися в лікарню. Зробили рентген, виявилося, що в неї перелом носа.

Маринин телефон залишився в автобусі. Виклик на нього йшов. І в неділю ми поїхали на місце, куди відтягли маршрутку. Телефон не знайшли, натомість побачили в маршрутці клітку з черепашкою. Забрали її додому. Я написала оголошення у «Фейсбуці», що хтось із постраждалих залишив тварину, вона в нас. За черепахою приїхала жінка з Переяслава, хрещена мама дівчинки, яка зараз у реанімації. Дай Бог, щоб ця дитина одужала.

Фото спільноти «Киев Оперативный» у «Фейсбуці».

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100