реклама
Sucurity Police

реклама

Реконструкцію каналізаційних очисних споруд у Кам’янці завершено. Нині там проводять пусконалагоджувальні роботи, зокрема підбирають максимально оптимальний баланс реактивів для безпечного очищення води. DSCN1306

Про це говорить перший заступник голови ОДА Віталій Коваль. Днями він спільно з народним депутатом України Сергієм Рудиком ознайомився з роботою оновленого об’єкту. За словами першого заступника, проведення тамтешніх робіт вирішує одне з надважливих екологічних питань області, зокрема сприятиме покращенню стану Тясмину.

DSCN1288

– Реконструкція очисних у Кам’янці входить до переліку заходів, передбачених обласною програмою охорони навколишнього природного середовища на 2016 – 2020 роки, – каже Віталій Коваль –. Реалізація ж є вдалим прикладом втілення децентралізації, ініційованої Президентом України, коли держава надає підтримку проектам, важливим для місцевих громад. Загалом із різних джерел ми залучили більше 13 млн грн. Зокрема, понад 8 млн грн – з природоохоронного фонду обласного бюджету, що були спрямовані субвенцією районному бюджету. Це і державні кошти – близько 5 млн грн, у виділенні яких посприяв народний депутат Сергій Рудик.

DSCN1285

Зауважимо, в межах фінансування на об’єкті встановлено нове обладнання в грабельному приміщенні, стічні лотки, пісколовки, облаштовано первинні відстійники, аератори для піологічної очистки, фільтри з доочистки, повітродувки та ін.

DSCN1287

Керівник Кам’янського водоканалу Анатолій Висоцький розповідає, що тут проходить три етапи очистки: хімічна, біологічна та хімічно-біологічна. Загалом же ця унікальна фільтрувальна станція здатна очищати 80 кубометрів води на годину. При цьому її розробник Анатолій Качанов запевняє, що ці фільтри якраз і є сорбентами очищення. Вони дозволяють доводити воду майже до питного рівня. До технічної води – стовідсотково.

Про це повідомляє прес-служба ОДА.

реклама

Коментарі  

 
+2 #2 Молодці 27.06.2018 12:54
Нарешті Камянка зробила
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+2 #1 правда 27.06.2018 12:06
шо воно меле?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100