реклама

реклама

Митрополит Черкаський і Канівський Софроній (Дмитрук) не зміг підтвердити інформацію, що 26 червня на архієрейських зборах у Києво-Печерській Лаврі єпископи УПЦ МП ухвалили рішення про непідтримання надання Константинополем Томосу про автокефалію Українській православній церкві.

0e738da154a9bbf764d7c9ead9e93fe9 У коментарі виданню ІНФОРМАТОР владика Софроній повідомив, що був присутній на зборах у Лаврі. «Я сидів там… Я людина глуха і нічого не чув, що там говорили», – сказав він.

На запитання, чи підтримує він опубліковане на офіційному сайті УПЦ МП рішення єпископів УПЦ МП про те, що немає доцільності змінювати статус Української православної церкви, митрополит заявив, що «не було ніякого рішення».

Не зміг владика Софроній також підтвердити повідомлення медіа, що, мовляв, приблизно 70 єпископів на зборах засвідчили бажання залишатися у єдності з РПЦ. «Я нічого не знаю, тому нічого не можу сказати», – сказав він.

Раніше повідомлялося, що митрополит Софроній підписав звернення до Константинопольського патріарха з проханням надали Українській церкві автокефалію.

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
-4 #4 Антистец 28.06.2018 17:17
Цитую Каркар:
Якщо він такий глухий, що нічого не чув, звідки він знає, що рішення не було?


Все он слышит и все он очень точно знает. Он просто максимально безболезненно и быстро для себя хотел отделаться от задавшего ему неудобные вопросы. Можно назвать это хамством, можно лицемерием, можно иронией. Его позиция не находит поддержки в УПЦ, а бучу по типа Филарета, он не хочет устраивать, да и не может, видимо, по здоровью и возрасту.

Умные люди, не только в церкви, видят долгосрочный и непоправимый вред от конфронтации с русскими. Глупые пускают ядовитую патриотическую пену и воспроизводят, тем самым, трупы. Умных мало, глупых полным полно. Результат этой статистики мы все видим.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
0 #3 Каркар 28.06.2018 14:32
Якщо він такий глухий, що нічого не чув, звідки він знає, що рішення не було?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
0 #2 язон 28.06.2018 08:27
Опубликовано уже заявление архиерейского собора. И подпись Софрония под этим заявлением.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+1 #1 Келья отца Софрония 27.06.2018 21:56
Молчание агнеца? А где тогда остальные два его коллеги? Ну тот который ничо не видел и их глухой друг.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100