реклама
Sucurity Police

реклама

Із початку року Головне управління Держгеокадастру у Черкаській області організувало та провело 41 земельний аукціон. За результатами торгів передано в користування на умовах оренди 88 земельних ділянок загальною площею 1717,4 га, що втричі більше, ніж за аналогічний період минулого року.

земля2-e1530533623580 Ці земельні ділянки розташовані в Городищенському, Жашківському, Звенигородському, Золотоніському, Кам’янському, Канівському, Катеринопільському, Лисянському, Маньківському, Монастирищенському, Смілянському, Тальнівському, Чорнобаївському, Шполянському районах.

Найбільше реалізовано землі в Золотоніському (562,4 га) й Катеринопільському (395 га) районах.

Стартова ціна продажу права на користування разом була 4 млн 317 тис. грн. У ході торгів орендна плата зросла до 5 млн 215 тис. грн., що становить у середньому 9,7% від нормативної грошової оцінки (3037 грн/га). Додаткові надходження до місцевих бюджетів – 898,2 тис. грн.

Найдорожчою цього року стала земельна ділянка в адмінмежах Баштечківської сільської ради Жашківського району площею 11,55 га. Під час торгів річна плата за користування цією ділянкою зросла до 84,24% від НГО, у грошовому еквіваленті: замість 5 706 грн. до сільського бюджету Баштечок надходитиме 60 085 грн. Такі результати свідчать про доцільність проведення земельних аукціонів.

На липень Держгеокадастр області запланував організувати 13 аукціонів із продажу права оренди 42 лотів загальною площею 653,09 га.

Довідково:

Земельні торги проводять відповідно до глави 21 Земельного кодексу України «Продаж земельних ділянок або прав на них на конкурентних засадах».

Із детальною інформацією про земельні ділянки, права оренди на які виставлені на продаж, можна ознайомитися в розділі «Земельні аукціони» на офіційному веб-сайті Держгеокадастру.

Про це повідомляє Головне управління Держгеокадастру у Черкаській області.

реклама

Інші матеріали по темі:


Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100