реклама

реклама

В управлінні податків і зборів з фізичних осіб Головного управління ДФС у Черкаській області традиційно поінформували про результати роботи фіскальної служби області з виплати зарплатних боргів, підвищення рівня заробітної плати в регіоні, висвітлили результати контролю за сплатою податків із заробітної плати, а також нагадали підприємцям про наближення чергового терміну сплати єдиного внеску і про порядок справляння цього внеску.

AORAWbvfu9LfBxMQ8nDv.r695x430

Так, проведеними перевірками з повноти нарахування та сплати податку на доходи фізичних осіб донараховано за 5 місяців п.р. 2090 тис.грн. податку на доходи фізичних осіб, 295 тис.грн. єдиного внеску та 136 тис.грн. військового збору.

Виявлено всього 1994 найманих осіб (в т.ч. в ході перевірок – 22 особи), праця яких використовувалась роботодавцем без оформлення трудових відносин та без сплати податків; легалізовано 7657,8 тис.грн. доходів, в результаті донараховано 1378,4 тис. грн.

В результаті заслуховування працедавців на засіданнях комісій і робочих груп, створених при органах виконавчої влади (за участі ДФС) підвищили рівень заробітної плати 418 роботодавців – юридичних осіб та 377 фізичних осіб – підприємців, і як наслідок, місцеві бюджети отримали додаткових 1127,6 тис.грн. податку на доходи фізичних осіб.

За результатами проведеної роз’яснювальної роботи з керівниками підприємств – боржників 33 погасили заборгованість з заробітної плати в сумі  39970 тис.грн. Як результат, місцеві бюджети одержали додаткових 8,7 млн.грн. податку на доходи фізичних осіб. Зокрема виплатили зарплатні борги вісім підприємств державної форми власності з часткою державного майна понад 50 % на загальну суму 9655 тис.грн.

Найближчі контрольні дати для підприємців та роботодавців щодо сплати податків, зборів, платежів:

19 липня – черговий термін сплати єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування за себе фізичними особами – підприємцями, у т.ч. платниками єдиного податку, самозайнятими особами та членами фермерського господарства. Мінімум, який треба сплатити за ІІ квартал 2018 року – 2457,18 грн. (819,06 грн. Х 3);

19 липня – граничний термін сплати авансових платежів з ПДФО ФОП на загальній системі оподаткування;

20 липня – граничний термін сплати авансового внеску з єдиного податку на липень платниками першої та другої груп;

20 липня – граничний термін сплати єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування роботодавцями за червень п.р.

У зв’язку з численними запитаннями нагадуємо порядок справляння єдиного внеску фізичними особами – підприємцями. Так, починаючи з 1 січня 2017 року сума єдиного внеску фізичних осіб – підприємців та самозайнятих осіб не може бути меншою за розмір мінімального страхового внеску на місяць (у 2017 році – 704 грн. на місяць та у 2018 році – 819,06 грн. на місяць) та більшою за  максимальну   величину   бази  нарахування єдиного внеску (у 2017 році: з 1 січня 40000 грн.; з 1 травня 42100 грн.; з 1 грудня 44050 грн. та у 2018 році – 55845 грн.). Єдиний внесок підлягає сплаті незалежно від фінансового стану платника.

Звільнення від сплати єдиного внеску за себе передбачено:

– у 2017 році для ФОП, якщо вони є пенсіонерами за віком або особами з інвалідністю та отримують відповідно до закону пенсію або соціальну допомогу;

– у 2018 році для ФОП, якщо вони отримують пенсію за віком або є особами з інвалідністю, або досягли віку, встановленого статтею 26 Закону України «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування», та отримують відповідно до закону пенсію або соціальну допомогу.

Не передбачено звільнення від сплати єдиного внеску для осіб, які провадять незалежну професійну діяльність.

Також з 1 січня 2018 року на загальних підставах не менше за 819,06 грн. на місяць сплачують ЄСВ фізичні особи – підприємці віднесені до першої групи платників єдиного податку (у 2017 році вони мали право сплачувати половину від  мінімального страхового внеску) та члени фермерського господарства. Від цього року термін сплати внеску для фізичних осіб – підприємців, осіб, які здійснюють незалежну професійну діяльність та членів фермерських господарств – щокварталу.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100