Для жителів Сазонівки, день села одне з найбажаніших свят, на яке вони чекають з нетерпінням. Це - особливий день, коли можна забути про щоденну працю та відволіктися від буденності.

IMG_4160

З кожної оселі в суботу, 7 липня, селяни цілими сім’ями, родинами, дорослі й діти, збиралися на одну з найочікуваних подій літа, до якої серйозно готувалися всі. Аби дійство відбулося на належному рівні добре попрацював актив села на чолі з сільським головою Валентиною Василівною Чмихало, працівники культури, дошкільного-навчального закладу, місцеві підприємці, сільськогосподарський обслуговуючий кооператив  «Веселка». Та найбільшу фінансову підтримку організатори отримали від керівників базових товариств, що господарюють на Сазонівській землі, зокрема одного з співзасновників СТОВ «Красенівське», фінансового директора корпорації «Дніпро» Григорія Петровича Душейка.

Зі словами привітання і побажання процвітання і зростання селу розпочав свій виступ зі сцени Григорій Петрович. Він подякував всім, хто любить своє село,  чиєю працею воно створювалося, наголосивши, що такі свята дають людям надію на краще життя і пообіцяв в подальшому сприяти його розвитку.

IMG_4218

Після чого відзначив грамотами та грошовими винагородами  працівників відділку №3 СТОВ «Красенівське», хто чесно і добросовісно трудиться на полях корпорації  «Дніпро» та вручив фінансову допомогу на потреби ДНЗ «Волошка».

Цьому мальовничому селу вже більш ніж триста років. Його жителі  поправу пишаються героїчною історією рідної землі, працьовитими та талановитими людьми, його затишком де маленькі вулички зберігають свій особливий спокій.

Відзначення дня села розпочалося із вшанування людей, які є гордістю сільської громади, на долю яких випав непосильний тягар війни та роки відбудови. Зі слів ведучих було зрозуміло, що на святі найпочеснішими гостями є велика родина жителів Сазонівки — від найменшого до найповажнішого. Тож щирими  оплесками і подарунками вітали Тетяну Кирилівна Трипун - найстаршу  жительку села, яка стоїть на порозі столітнього ювілею, та тих кому виповнилося за дев’яносто: Олександра Трохимовича Паливоду, Олександру Юхимівну Шепелюк, Марію Василівну Черниш та Федора Івановича Ладика. Привітали сім’ї Гордієнко і Безолюк , в яких народилися сини Захар і Владислав.

IMG_4213

Так повелося, що в сучасній сім’ї зростає одна -дві дитини. Однак в Сазонівці проживає вісім багатодітних родин, хороших, гідних поваги людей, якими пишається сільська громада.

По троє дітей  зростають у сім’ях Марії Василівни та Юрія  Івановича Ворони,  Яни  Анатоліївни та Павла Володимировича Спіяну, Лесі Григорівни та Олександра Сергійовича Безолюк.

Привітали і тих жінок, які дали життя новим мешканцям села, і яким присвоєно високе почесне звання «Мати-героїня». Це  Надія Вікторівна Тимошенко, яка разом зі своїм чоловіком Іваном Миколайовичем виростили й виховали сім доньок. Оксана  Петрівна Кукуріка разом з чоловіком Валерієм Миколайовичем виховали 4 доньки і два сини. Галина  Федорівна Кукуріка – з Олександром Анатолійовичем – 4 сини і одну донечку, Валентина  Олексіївна Сорочан – разом з чоловіком Юрієм Іллічем виховали одного сина і чотири доньки.

Відзначили й тринадцять подружніх пар, які за рік відсвяткували срібне весілля, маючи у серці любов, розуміння, терпіння і великий життєвий досвід.

IMG_4204

Традиційно отримали вітальні адреси і дарунки мешканці села, які вийшли на заслужений відпочинок, іменинники, які народилися 7 липня.

Словами вдячності та бурхливими оплесками підтримки згадали хлопців-героїв, які брали участь в антитерористичній операції на сході України і мають статус учасника  бойових дій: Віталія Володимировича Підплету, Миколу Григоровича Шепелюка, Володимира Миколайовича Шепелюка, В’ячеслава Миколайовича Івахненка, Сергія  Михайловича Шупортяка, Валентина Васильовича Дернового, Олексія Валентиновича Юрченка.

Під час церемонії нагородження та святкової концертної програми аматори сцени дарували присутнім свої творчі надбання та гарний настрій. З насолодою слухали жителі  пісенні номери у виконанні жіночого ансамблю та окремих юних виконавців.

Справжньою родзинкою був виступ вихованців ДНЗ «Волошка», які по дитячому щиро адресували віршовані рядки з побажаннямями, співали пісень, кружляли у ритмі вальсу.

IMG_4087

Бурхливими оплесками нагородили глядачі і ведучих, двох кумась Харитину і голосисту Солоху ролі яких вдало виконували  Валентина Чмихало та Валентина Дмитренко.  Їх акторська майстерність справила на аудиторію односельців глибоке враження.

Урочистості завершилися, та свято продовжувалося народними гуляннями. Діти розважалися та веселилися на надувних атракціонах, можна було придбати солодку вату, цікаві повітряні кульки. Присутні та гості смакували юшкою та пиріжками, які готували працівники відділку №3 та кухарі СТОВ «Красенівське», спілкувалися та ділилися враженнями. А закінчилося все аж надвечір святковою дискотекою та веселими розвагами. Позитивні емоції і радість переповнювали кожного, хто завітав цієї погожої днини до Сазонівки.

Ніна Семенова, Валентина Згура


реклама
bigmir)net TOP 100