реклама
Sucurity Police

реклама

У селі Мошни Черкаського району Черкаської області на автомобільній дорозі загального користування державного значення Р-10 Канів-Чигирин-Кременчук на ділянці км 45+800 – км 52+800, на замовлення Служби автомобільних доріг у Черкаській області, підрядною організацією ТОВ «Главшляхбуд» у липні розпочнуться роботи з поточного середнього ремонту.

обмеження-руху Минулого тижня Службою автомобільних доріг у Черкаській області було укладено договір з ТОВ «Главшляхбуд» про проведення поточного середнього ремонту автомобільної дороги державного значення Р-10 Канів-Чигирин-Кременчук на ділянці км 45+800 - км 52+800. ТОВ «Главшляхбуд» перемогло у тендері, надавши найбільш привабливу цінову пропозицію, що проводився у системі державних закупівель «ProZorro».

На замовлення Служби автомобільних доріг у Черкаській області було розроблено проектно-кошторисну документацію на виконання робіт з поточного середнього ремонту відрізку автодороги загального користування державного значення Р-10 Канів-Чигирин-Кременчук на ділянці км 45+800 – км 52+800 у селі Мошни Черкаського району. Спеціалісти ДП «Держдор НДІ імені М.П. Шульгіна» та Черкаського ВКП «Укрдіпродор» провели обстеження цієї ділянки дороги та надали рекомендації щодо її ремонту.

Відповідно до обсягів фінансування, передбаченого внесеними змінами до розпорядження Кабінету Міністрів України №78-р від 17.01.2018 р., на проведення ремонтних робіт на даний час виділено фінансування з Державного бюджету у розмірі 57 млн грн. У разі продовження фінансування поточного середнього ремонту зазначеної ділянки автодороги Р-10 з Державного бюджету або з інших джерел, ремонтні роботи продовжаться та будуть виконані у повному обсязі.

Ремонтні роботи на автодорозі розпочнуться від в’їзду у село зі сторони Канева. Відповідно до укладеного договору з підрядною організацією ТОВ «Главшляхбуд», у рамках поточного середнього ремонту автодороги державного значення Р-10 Канів-Чигирин-Кременчук на ділянці км 45+800 – км 52+800 буде проведено комплекс робіт: посилення основи дорожнього одягу, укріплення узбіч, влаштування зупинкових та посадкових майданчиків, встановлення нових автопавільйонів громадського транспорту, влаштування тротуарів, влаштування вирівнюючого та верхнього шарів асфальтобетону на проїжджій частині, влаштування з’їздів з автодороги, влаштування дорожньої розмітки, встановлення дорожніх знаків, влаштування металевого бар’єрного огородження та інше.

Наразі керівництвом Служби автомобільних доріг у Черкаській області проведено нараду з ТОВ «Главшляхбуд», на якій було поставлено завдання щодо проведення підрядною організацією якісного ремонту автодороги за час, обумовлений графіком виконання робіт та договором. Розроблено та затверджено графік виконання робіт у межах доведеного фінансування.

Згідно з укладеним договором, підрядник ТОВ «Главшляхбуд» гарантуватиме якість та експлуатацію нового покриття з асфальтобетонних сумішей впродовж 10 років. У разі виявлення впродовж гарантійного терміну експлуатації об’єкта вад, відповідальність за які несе підрядник, він зобов’язаний усунути виявлені недоліки за власний рахунок. Постійний технічний нагляд за якістю проведення ремонтних робіт здійснюватимуть спеціалісти Відділу якості, технічного контролю та нових технологій і Лабораторії з контролю якості Служби автомобільних доріг у Черкаській області та ДП «Дорожній контроль якості».

Дорожнє покриття по всій протяжності автодороги Р-10 цієї весни опинилося у неналежному стані через багато факторів, які не залежать від дорожників. Зокрема, через недостатність фінансування з Держбюджету, порушення міжремонтних термінів покриття автодороги. До того ж, інтенсивний рух великовагового транспорту та понаднормове завантаження вантажівок, що їздять цим маршрутом, також сприяли передчасному руйнуванню автодороги.

Про це повідомляє Служба автодоріг Черкаської області.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100