реклама

реклама

На сьогоднішній день Україна, де йде війна, – це гаряча точка, яка може бути детонатором світових проблем – протистояння Росії і НАТО і глобальної війни, включаючи ядерну. Про це заявив колишній глава Служби зовнішньої розвідки України родом із Черкащини Микола Маломуж.

15180252_45 За його словами, проблему України на світовому рівні треба зняти. «Думаю, Трамп (президент США Дональд Трамп на зустрічі з президентом РФ Володимиром Путіним, - ред.) торкнеться і цього питання, тому що ми обговорювали дорожню карту по Україні і з керівництвом США, європейських країн. Думаю, це буде черговий, але важливий етап переговорів», – цитує Маломужа видання «Патріоти України».

Експерт додав, що можливе спільне визначення глобальних і двосторонніх інтересів і чітке попередження Путіна про наслідки в разі, якщо гра піде поза правилами і буде вести до нових загроз світу і США. Так, Трамп неодноразово повторював, що буде застосовувати всі сили для захисту інтересів США, як в оборонному, так і в економічному планах – він це вже робить.

«Так, він неординарний і часто буває незручним, але у нього є сильна команда на чолі з віце-президентом [Майком] Пенсом, який веде всю роботу. Пенс і [держсекретар США Майк] Помпео відпрацьовують модель, згідно з якою вести діалог необхідно навіть з такими авторитарними політиками, як Путін. На їхню думку, не варто заганяти вовка в кут, щоб він тихо готував якісь плани, а витягувати його звідти», – сказав генерал Маломуж.

Маломуж підкреслив, що аналогічну стратегію – тиску і діалогу – проголосив генсек НАТО Йенс Столтенберг. Генерал додав, що Україна повинна мати свої пріоритети в цій тактиці і бути суб'єктом, а не об'єктом міжнародних відносин.

Відео «Апостроф»:

реклама

Коментарі  

 
+4 #1 Черкащанин 15.07.2018 23:51
Дай Бог, щоб кожен новий день був кращим для України і гіршим для її ворогів.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100