реклама

реклама

Депутати підтримали ухвалення програми, яка передбачає проведення реконструкції на канівському сміттєзвалищі.

untitled

Про це повідомляє «Kanos» із посиланням на інформацію із сайту Канівської міської ради.

Під час чергового сесійного засідання Канівської міської ради була ухвалена Програма поводження з твердими побутовими відходами в місті Каневі на 2018-2020 роки, у якій передбачено здійснити реконструкцію міського сміттєзвалища.

«Станом на сьогодні стан сміттєзвалища не відповідає санітарним нормам. Відтак, вивезення та захоронення побутових відходів є однією з найболючіших проблем міста. Так, через відсутність свердловин для контролю забруднення підземних вод неможливо проводити контроль за процесом їх забруднення, через відсутність огорожі сміттєзвалища у вітряну погоду легкі фракції відходів розвіються по навколишнім полям, через відсутність дороги з твердим покриттям у дощову погоду неможливий під’їзд автотранспорту до місця вивантаження, через відсутність допоміжних приміщень неможливо провести хоча б мінімальний ремонт техніки на місці та створити нормальні умови праці робітників сміттєзвалища», - зазначено у проекті рішення.

Термін реалізації програми – 2018-2020 роки. Загальний обсяг фінансових ресурсів, необхідний для її реалізації, складає 14 281,95 тис. грн., що передбачає фінансування з державного, обласного, міського бюджетів та інших джерел.

Основні заходи Програми передбачають виготовлення проектно-кошторисної документації на реконструкцію міського сміттєзвалища.

«Загальна вартість проекту - 600 тис.грн. Цього року з міського бюджету буде оплачено 300 тис.грн., ще 300 тис.грн. – в 2019 році», - повідомила начальник управління з питань ЖКГ та екології Тетяна Стадник.

Також по 100 тис. грн. з міського бюджету щороку виділятиметься на ліквідацію стихійних сміттєзвалищ та недопущення їх утворення.

Завдяки спільному фінансуванню з міського, обласного бюджетів та власних коштів КП «ЖЕК» для забезпечення екологічно безпечного збирання та перевезення твердих побутових відходів заплановано: придбання сміттєвоза та контейнерів для роздільного збирання відходів на суму 3 410 тис.грн.; будівництво дороги з твердим покриттям на території міського сміттєзвалища та ремонт під’їзної дороги; встановлення сміттєсортувальної лінії на території міського сміттєзвалища, вартість якої буде відомо після виготовлення проектно-кошторисної документації. Також передбачено облаштування та поточний ремонт контейнерів та контейнерних майданчиків для збору відходів на території міста, обладнання міського сміттєзвалища вагою для зважування відходів тощо.

Відзначимо, що міське сміттєзвалище займає площу 9,6 га. Щорічно на сміттєзвалище вивозиться 50-55 тис. куб. м. побутових відходів.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100