реклама

реклама

Сучасний стан розвитку економіки ставить підвищені вимоги до якості робочої сили, її конкурентоспроможності. В результаті трансформації професій, впровадження у виробництво нових інноваційних технологій підвищуються вимоги до професійних якостей працівника, рівня його знань та навичок.
1

Саме тому одним з пріоритетних напрямків активної політики зайнятості, яку сьогодні проводить Черкаська служба зайнятості, є професійна підготовка, перепідготовка та підвищення кваліфікації безробітних відповідно до вимог ринку праці. Забезпечити розгортання професійного навчання безробітних з одночасним зростанням рівня працевлаштування, активно реагувати на потреби роботодавців в робочій силі – це завдання, яке поставила перед собою служба зайнятості і активно працює, щоб досягти гідних результатів.

2

Обираючи майбутній фах, люди часто припускаються типової помилки. Ідуть навчатися тим професіям, котрі вважаютьcя престижними, незважаючи на те, що диплом вищого навчального закладу ще не гарантує реальне працевлаштування. А після завершення навчання, на собі відчувши «переваги» безробіття, їм часто-густо доводиться починати все спочатку – знову навчатися, щоб здобути вже затребуваний фах. Шанс змінити професію або підвищити кваліфікацію шукачам роботи надає служба зайнятості.

Нещодавно, за сприянням Золотоніської міськрайонної філії Черкаського обласного центру зайнятості на базі ДПТНЗ «Черкаський навчальний центр» Міністерства аграрної політики та продовольства України 8 безробітних успішно склали державну кваліфікаційну атестацію за професією «електромонтер з ремонту та обслуговування електроустаткування». Цей навчальний заклад саме спеціалізується на підготовці такого роду  фахівців: в аудиторіях - велика кількість наочних посібників, навчальні кабінети оснащені спеціальним обладнанням, відпрацювання навичок практичної роботи проводиться в майстернях, що мають окремі робочі місця, де кожен слухач може виконувати індивідуальні завдання. Крім того, працюють там досвідчені викладачі, а програма включає в себе потрібний для майбутньої роботи обсяг теоретичних знань і практичних умінь.

Під час проходження виробничого навчання в навчальному закладі та виробничої практики в ДП «Роял Фрут Гарден Іст», ПАТ «Золотоніський машинобудівний завод», ПП ІТЦП «Еталон», ФОП А.Мороз, Михайлівській сільській раді  майбутні електромонтери вивчали будову і принцип роботи електродвигунів, генераторів, трансформаторів, комутаційної та пускорегулювальної апаратури, акумуляторів і електроприладів; основні види електротехнічних матеріалів; їх властивості і призначення, правила і способи монтування і ремонту електроустаткування в обсязі виконуваної роботи; призначення і правила користування робочим та контрольно-вимірювальним інструментом, здобули основні знання про виробництво та організацію робочого місця; засвоїли прийоми і способи заміни, зрощування і паяння проводів низької напруги; правила надання першої допомоги в разі ураження електричним струмом; правила електробезпеки під час обслуговування електроустановок тощо.

На базі ДПТНЗ «Черкаський навчальний центр» Міністерства аграрної політики та продовольства України за направленням служби зайнятості професійне навчання безробітних проводиться не вперше і завжди отримує схвальні відгуки слухачів та роботодавців – замовників кадрів. Той факт, що при працевлаштуванні на роботу чоловіки не мають достатнього досвіду, керівників підприємств не лякає. Головне – щоб було бажання працювати і самовдосконалюватись, тільки так можна знайти гідну роботу і стати справжнім професіоналом.

Відділ організації профнавчання ОЦЗ

реклама

Інші матеріали по темі:


Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100