реклама

реклама

Відділенням  Всеукраїнської благодійної організації  «Турбота про літніх в Україні» в м.Черкаси проведена  зустріч «Родина – найдорожче, що є у людини». Разом провели час  волонтери відділення. Це близькі по духу, вподобанням  люди, які займаються спільною справою і стали великою «волонтерською родиною».

DSCN5366

Говорили про родинні цінності. І не має значення, скільки людині років, де вона працює, який у неї статус чи положення… кожному хочеться ніжності та родинного тепла.  Ведуча заходу Світлана Пушкаренко зазначила, що українці завжди з особливим трепетом ставилися до всього, що стосується родини, що традиції святкування дня Сім’ї в Україні ще тільки формуються, і члени родини самостійно обирають, як би хотіли провести цей день.

DSCN5345

«Кожен член родини вносить свій внесок у її життя»,- зазначила виконавчий директор Відділення Тетяна Бугеря. Вона  розповіла про роботу волонтерів Відділення, їх турботу про підопічних, про питання захисту інтересів літніх людей, якими зараз опікується «ТЛУ» в Черкасах.

DSCN5364

У виконанні ансамблю «Гарний настрій» у складі Ганни Кухарчик, Катерини Бобровник, Надії Головченко, Валентини Ковтун, Василя Горобець прозвучали пісні «Моя рідня», «Єднаємось, люба родина», «А ми бажаємо Вам добра». Звучали вірші, висловлювання, гуморески про родину. Інтерес присутніх викликали фотографії «волонтерської родини» та особисті родинні фотографії учасників заходу. Було щире захоплення  від талановитих малюнків Галини Блощаневич та Надії Тішиної, робіт декоративно-прикладного мистецтва Наталії Степаненко. Надзвичайну насолоду отримали присутні від млинців Віри Лободюк та пирога Тамари Трофименко. З цікавістю присутні дізнались про велику  родину Галини Блощаневич, в якої сім онуків, а Ганна Смаглій має чотири правнука.

Учасникам заходу побажали завжди пам’ятати про тих, хто дав нам життя, любові від батьків, поваги від дітей, щастя і здоров’я. Зустріч завершилась закликом:

Свій рід потрібно пам’ятати:

Від діда й баби, мами й тата.

Та родовід не тільки треба знати,

А цінувати й щиро поважати.

Зустріч проведена  в рамках проекту  «Створення безпечної зони для людей старечого віку», що виконується за підтримки Німецького Федерального Фонду «Пам'ять, Відповідальність, Майбутнє» за програмою «Місце зустрічі-Діалог» в Україні.

Про це повідомляють організатори дійства.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100