реклама

реклама

Протипожежні профілактичні рейди належать до найбільш дієвих попереджувальних заходів для недопущення загорань у лісових масивах.

Практично усі лісові пожежі виникають через людську необережність, недбалість та через порушення правил пожежної безпеки в лісах України. Тож здійснення роз’яснювальної  роботи з місцевим населенням під час пожежонебезпечного періоду триває постійно.

1-5

Днями був проведений спільний рейд лісівників та рятувальників у приміських лісах обласного центру. Ліси поблизу Черкас чи не найбільше потерпають від загорань через велику рекреаційну навантаженість. Рейд проводили головний спеціаліст Черкаського обласного управління лісового та мисливського господарства Микола Бихало, полковник служби цивільного захисту Управління ДСНС України у Черкаській облаасті Ігор Дядюра, лісничий Дахнівського лісництва Черкаського лісгоспу Андрій Марчук.

Окрім роз’яснювальної роботи з відпочиваючими та відвідувачами лісових масивів, роздавання протипожежних листівок, під час рейду оглянули агітаційні аншлаги, білборди, стан  мінералізованих смуг, перекриття позапланових лісових доріг.

2-2

Варто додати, що цьогоріч держлісгоспами проведено догляд за 5200 кілометрами мінералізованих смуг та створено нових – 1400 кілометрів.

Загалом у цьому році у держлісгоспах області проведено 132 рейди з метою профілактики та недопущення порушень правил пожежної безпеки в лісах області. До адміністративної відповідальності притягнуто 11 осіб.

6

З початку року на території держлісфонду трапилося 23 випадки низових лісових пожеж на загальній площі 1,73 га.

Тож вкотре нагадуємо про безумовне дотримання правил пожежної безпеки у лісових масивах Черкащини та безпосередній обов’язок кожного свідомого громадянина – берегти ліс від вогню!

Про це повідомляє Черкаське обласне управління лісового та мисливського господарства.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100