реклама

реклама

Завдяки власній сонячній електростанції ДП «Златодар», що входить в систему Держрезерву та знаходиться в м. Золотоноша Черкаської області, зекономило майже 113 тис. грн.

СЕС_Златодар(1)

Такий результат активної експлуатації потужностей сонячної батареї на підприємстві за перше півріччя поточного року озвучив директор ДП «Златодар» Валерій Буркацький.

Поточні показники потужностей ЕС

За його словами, енергогенеруючі потужності батареї за звітний період виробили майже 44 тис. кВт*год, які підприємство використало на власні потреби.

«Такі результати роботи нашої сонячної електростанції – прекрасна можливість зекономити на енергоносіях та значно оптимізувати витратну частину. Майже 113 тис. грн. – суттєві для підприємства кошти, котрі, якби не власна електроенергія, вироблена сонячними батареями, довелось би сплатити іншим постачальникам. Працюватимемо та заощаджуватимемо й надалі, адже маємо амбітні плани щодо відродження підприємства та розширення зберігальних та виробничих потужностей. В найближчих планах – модернізація млина. А для активної його експлуатації та виробництва борошна також у нагоді стануть власні потужності з виробництва електроенергії», – повідомив Валерій Буркацький.

Поточні показники потужностей ЕС_2(1)

Нагадаємо, урочистий старт роботи сонячної електростанції на ДП «Златодар» відбувся на початку грудня 2017 року. Установка складається з 280 модулів загальною потужністю -  7,5 тис. кВт*год в місяць або майже 89 тис. кВт*год  електроенергії на рік. В грошовому еквіваленті це дасть можливість економії  понад 200 тис. грн. на рік.

«Показово, що всі заходи з установки сонячних батарей було реалізовано за власний кошт підприємства, – зауважив  генеральний директор ДП «Златодар». – Вже до кінця 2017 року сонячна електростанція виробила майже 900  кВт*год електроенергії, що дало можливість підприємству заощадити понад 2000 грн.».

Довідково. ДП «Златодар» - одне з найстаріших підприємств Черкаського регіону. Його історія починається у 1904 році. На сьогоднішній день ДП «Златодар» – одне з найпотужніших підприємств системи Державного агентства резерву України: зернова місткість – 97,4 тис. тон, в т.ч. елеватор – 33,1 тис. тон. До складу комбінату входить Пальмірське підзвітне хлібоприймальне підприємство зі зберігальними потужностями для зерна 36,5 тис. тон. ДП «Злотодар» виконує весь комплекс операцій з зерном: його приймання від виробника, очищення від домішок з доведенням до відповідних кондицій, сушіння, зберігання та відвантаження споживачеві. Загальна потужність зерносушарок - 226 планових тон на годину. За останні два роки підприємство значно активізувало свою діяльність та суттєво покращило свої фінансові показники.

Про це повідомляє прес-служба Державного агентства резерву України.

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
+2 #1 стас 19.07.2018 10:21
Яка вартість проекту? Яка окупність? Експлуатаційні витрати?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100