реклама

реклама

Вища рада правосуддя затвердила, що спроба управління захисту економіки Нацполіції Черкаської області провести антикорупційну перевірку судді Чорнобаївського райсуду Володимира Чубая є тиском на нього. Бронзовая-антикварная-скульптура-Фемида-курпный-план-на-Antekvar_ru Про це повідомляє прес-служба Вищої ради правосуддя (ВРП), пише «368.media».

Чубай подав заяву в ВРП, в якій повідомив, що 21 липня в суд надійшло повідомлення з управління захисту економіки з вимогою надати його особисті дані, документи про призначення на посаду, ознайомлення з законом «Про протидію корупції», характеристику і т.д.

Суддя вважає, що таким чином поліція намагалася тиснути на нього через декілька закритих ним адміністративних справ, пов’язаних з корупцією.

Розглянувши ситуацію, вища рада правосуддя погодилася з доводами судді і вказала, що поліція не наділена контролюючими повноваженнями та не може проводити перевірки щодо дотримання антикорупційного законодавства.

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
+2 #1 Роман 19.07.2018 23:25
Думаю, ВРП прийняла правильну першу частину рішення. Бо дуже часто силовики використовують схожу схему для "спортивної риболовлі" на "антикорупційном у" полі - "не ті" силовики (наприклад, поліція замість детективів НАБУ) відкриває "антикорупційну" справу, збирає докази, передає до суду, суд "забраковує" докази, як неправомірно зібрані і відпускає фігуранта розслідування за відсутністю інших доказів. Все. І тут ВРП абсолютно правильно вказує, що це не справа поліції. Але, на мою думку, у цієї історії повинні бути ще два наступні кроки: 1. передача справи від поліції до НАБУ; 2. перевірка справи у НАБУ і притягнення до відповідальност і або судді, якщо корупційні факти підтвердяться, або слідчого за спробу тиску на суддю. Тільки так, на мою думку, робота ВРП буде ефективно запобігати правопорушенням у середовищі суддів і слідчих.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100