реклама

реклама

На Черкащині пройшов тренінг «Розвиток кооперації та сільське підприємництво на селі для ОТГ». Учасниками тренінгу стали 50 представників громад – голови, старости, представники виконкомів ОТГ з Кіровоградської, Сумської, Херсонської та Черкаської областей.

Теоретичне підґрунтя основ кооперативної діяльності учасники тренінгу отримали від члена ради Національної сільськогосподарської палати України та Українського сільськогосподарського кооперативного союзу Романа Корінця.

1531919390_03 Практичні приклади розвитку кооперативів та підприємництва в громадах і селах Черкаської області учасники побачили на Корсунщині у Карашинській ОТГ (кооперативи та сімейні ферми в с. Черепин), та на Чигиринщині – в с. Івківці (туристичний комплекс «Зерноленд») та с. Суботів (об’єкт «зеленого туризму» - етно-корчма "У пані Олі").

Відтак, у рамках одного навчального візиту представники ОТГ отримали і теоретичні знання, і приклади успішних практичних кейсів.

Відвідавши Карашинську громаду, де функціонують і кооперативи, і сімейні ферми, учасники тренінгу ознайомились із досвідом створення кооперативів, їх роботою, спробували продукцію з козячого молока, яке виготовляють на сімейній фермі, протестували техніку, яку використовує кооператив.

Під час візиту до «Зерноленду» учасники тренінгу змогли не лише дізнатися деталі реалізації цього проекту, а й спробувати себе в якості ковалів, гончарів, пряль.

Під час гостин на батьківщину Богдана Хмельницького, до корчми «У пані Олі», розташованої на території державного заповідника в Суботові, учасники тренінгу довідалися про особливості створення не просто етнооб'єкта, а надпривабливого для відвідувачів об’єкту «зеленого туризму».

1531919391_02 Як зазначив Григорій Перерва, радник з регіонального розвитку Черкаського Центру розвитку місцевого самоврядування (створеного за підтримки Програми «U-LEAD з Європою» та Мінрегіону), проведено один з найбільших за масштабами навчальний тренінг одразу для чотирьох областей. Чи не вперше, окрім, презентації досягнень Черкаської області в рамках сільськогосподарського підприємництва, було вирішено ще кілька завдань: забезпечено контакт широкого кола представників ОТГ з різних областей, надано можливість в рамках навчального візиту презентувати Черкащину і самим її мешканцям, і гостям поєднати теоретичні і практичні завдання та закласти підґрунтя для співпраці на рівні громад.

Усі побачені технології розбиралися з тренером, учасники визначали їхні сильні та слабкі сторони, мали можливість визначити, що варто використати, а чого слід уникати. Таким чином, отримані враження закріплювалися в свідомості учасників і вони більш повно бачили можливі механізми реалізації подальшого розвитку ОТГ.

Виконавчий апарат обласної ради

реклама

Інші матеріали по темі:


Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100