реклама

реклама

Цікава й плідна зустріч відбулася в Черкаському обласному контактному центрі з членами моніторингової Місії ОБСЄ в Україні (СММ ОБСЄ) – офіцерами з моніторингу Невен Сікіч та Андреа Фунгензі за участю Лариси Ходаковської, директора Контактного центру, радниці з питань ВПО Міністерства соціальної політики України в Черкаській області, Наталії Несват, голови правління БО «Від серця до серця», Оксани Циганок, волонтерки і громадської активістки ГО «Громадський блокпост», та журналістів.

SAM_0558-e1532009930908

Обговорювали такі важливі теми: вплив збройного конфлікту на Сході на політичні процеси в країні та регіоні. Участь українських жінок у політичному житті; домашнє насильство: шляхи вирішення проблеми; права національних меншин (зокрема, ромів із числа внутрішньо переміщених осіб).

Під час конструктивного діалогу учасники зустрічі проаналізували нинішню суспільно-політичну, гуманітарну й гендерну ситуації в країні та області зокрема, наголошуючи на гострій необхідності докорінних змін у різних сферах соціального середовища.

SAM_0589-e1532009939846

Нагадаємо, спеціальна моніторингова місія ОБСЄ розпочала свою роботу в Україні з березня 2014 року на прохання українського Уряду та за рішенням усіх 57 країн-учасниць. ЇЇ мета — сприяння зниженню напруги в суспільстві та мирному врегулюванню конфлікту, стабільності й безпеці.

Мандат Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні полягає у спостереженні та звітуванні щодо ситуації у сфері безпеки, встановленні та відображенні у звітах фактів з місця подій, моніторингу та підтримці поваги до прав людини й фундаментальних свобод, звітуванні щодо гуманітарної ситуації та потреб населення, а також у сприянні встановлення суспільного діалогу.

Про це повідомляє Черкаський обласний контактний центр.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100