реклама

реклама

Черкащина зацікавлена в подальшій співпраці з Німеччиною. Про це сказав голова ОДА Юрій Ткаченко на зустрічі з Надзвичайним і Повноважним Послом Федеративної Республіки Німеччина в Україні доктором Ернестом Райхелем.

20180719_101113

Передовсім, очільник області подякував йому за підтримку та допомогу Україні у процесі реалізації реформ. Зокрема, децентралізації. Натепер в області працює проект ЄС «Програма «U-LEAD з Європою». Він надає підтримку новоствореним об’єднаним територіальним громадам. Окрім того, нещодавно Черкаська ОДА підписала угоду про співпрацю із Німецько-Українським Фондом задля надання можливості місцевим підприємствам отримувати доступні кредити. Також область є партнером німецького проекту GIZ «Готові до партнерства з Німеччиною», що допомагає бізнесу виходити на зовнішні ринки.

20180719_101201

– На сьогодні на Черкащині вже працюють 26 підприємств із німецькими інвестиціями, – сказав голова ОДА Юрій Ткаченко. – Окрім сільського господарства та переробної галузі, вони працюють у сфері лісового та рибного господарства. І ми зацікавлені в успішній роботі цих підприємств і готові й надалі надавати всю необхідну підтримку. Особливо зацікавлені в залученні інвесторів і наші новостворені об’єднані громади. Завдяки реформі, ініційованій Президентом і Урядом, у них з’явилась мотивація, почали рахувати свої кошти та, відповідно, шукати можливості наповнювати бюджети громад.

Як наголосив Юрій Ткаченко, створення привабливого інвестиційного клімату та розвиток інфраструктури для інвестування є пріоритетами в роботі обласної влади. Обласний керманич попросив пана Посла сприяти налагодженню бізнес-контактів між черкаськими та німецькими підприємцями. І принагідно запросив Ернеста Райхеля взяти участь у щорічному Черкаському міжнародному економічному форумі, що відбудеться цієї осені.

Про це повідомляє прес-служба ОДА.

реклама

Інші матеріали по темі:


Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100