реклама
Sucurity Police

реклама

Протягом останніх років в Україні все більше уваги приділяється проблемам соціальної адаптації та інтеграції в суспільство дітей із особливими освітніми потребами, а впровадження інклюзивного навчання визнано пріоритетним напрямком розвитку освіти.

inclusive-ed-photo_ava З метою реформування системи освіти здійснено чимало змін і у нашому місті: створені умови для навчання дітей з особливими освітніми потребами на базі 10 закладів дошкільної освіти та 7 закладів загальної середньої освіти, здійснюється підготовка педагогів до роботи в умовах інклюзивного освітнього середовища, а найважливішим кроком є те, що на виконання рекомендації постанови Кабінету Міністрів України від 12.07.2017 №545 «Про затвердження Положення про інклюзивно-ресурсний центр» 15 червня 2018 року у м. Умань cтворено комунальну установу «Інклюзивно-ресурсний центр» (рішення міської ради від 15.06.2018 №5.8-49/7 «Про утворення комунальної установи «Інклюзивно-ресурсний центр» Уманської міської ради»), який розпочне свою роботу з 01 вересня 2018 року.

Наразі в установі тривають роботи з капітального ремонту приміщень.

В Центрі зможуть пройти реабілітацію чи корекцію розвитку діти з особливими освітніми потребами віком від 2 до 18 років. Кваліфікований супровід дітей будуть здійснювати 3 вчителі-логопеди, 2 вчителя-дефектолога, 2 практичних психолога та вчитель лікувальної фізкультури. Даними фахівцями буде проводитися комплексна оцінка розвитку дитини, відповідно до результатів якої, надаватиметься психолого-педагогічна допомога та буде забезпечене  системне кваліфіковане супроводження дітей.

Діти, які будуть його відвідувати справді відчують іншу якість освітніх та корекційних послуг. Адже адаптація та соціалізація дітей з особливими освітніми потребами в освітнє середовище – це кроки, які роблять наше суспільство кращим.

Розташовується новостворений Інклюзивно-ресурсний центр за адресою: вул. Костельна, 12.

Про це повідомляє прес-центр Уманської райдержадміністрації.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100