реклама

реклама

19 липня в КНП “Перша Черкаська міська лікарня” рятувальники провели масштабні навчання щодо дій пожежно-рятувальних підрозділів на випадок пожежі.

IMG_6057

Традиційно, перед початком заходу рятувальники ознайомилися з технічною характеристикою об’єкту.

Головний лікар Тимофій Тронц характеризуючи заклад, зробив акцент на специфічних особливостях лікарні, які у випадку ліквідації надзвичайної події мають велике значення для ефективних дій спеціалізованих служб екстреного виклику, - системах енергоживлення, водопостачання, шляхах під‘їзду та евакуації, системи раннього виявлення та сигналізації, забезпеченість приміщень первинними засобами пожежогасіння та вміння ним користуватися обслуговуючим персоналом. Звісно, рятувальників, для яких першочерговим завданням завжди є порятунок людей, також цікавила кількість персоналу та хворих, що цілодобово перебувають на лікуванні.

IMG_6086

Навчання дозволили відпрацювати практичні дії по ліквідації пожеж і порятунку людей на об'єктах з масовим перебуванням людей, перевірити можливості техніки яка є на озброєнні Черкаського гарнізону пожежно-рятувальної служби до порятунку людей з висот. Важливо також було відпрацювати взаємодію пожежних підрозділів зі службами життєзабезпечення міста.

IMG_6090

Рятувальники, у відповідності до планів та тактичних схем провели інженерне вивчення об’єкту та бойове розгортання наявних сил та засобів, передбачених для ліквідації такого роду пожеж.

Під час ознайомлення із схемами проїзду та наявними вододжерелами були відпрацьовані методи проведення розвідки, евакуації пацієнтів та забору води.

IMG_6093

Під час навчань також були перевірені дії персоналу лікарні з оповіщення про пожежу та евакуації пацієнтів та обслуговуючого персоналу. Водночас, із медичними працівниками було проведено тренування із первинними засобами пожежогасіння.

IMG_6114

Через сильне задимлення більшість вправ рятувальники виконували у складі спеціальних ланок газодимозахисної служби із включенням у апарати на стиснутому повітрі. Саме такі мобільні підрозділи є найбільш ефективними у випадку масштабних пожеж на об‘єктах з масовим перебуванням людей, особливо в умовах непридатного для дихання середовища.

Значну увагу під час навчань було приділено відпрацюванню евакуаційних заходів, особливо з висот та із відділень, в яких знаходяться хворі із обмеженими фізичними можливостями.

Загалом в навчаннях взяли участь 50 фахівців Управління ДСНС та Черкаського міськрайонного відділу, а також 7 одиниць спеціальної та пожежної техніки серед яких одна ЧІПБ ім.Героїв Чорнобиля та близько 40 курсантів навчального закладу разом із професорсько-викладацьким складом.

Аналізуючи результати навчань, керівник навчань — перший заступник начальника Управління ДСНС України у Черкаській області, Сергій Озеран високо оцінив досвід, який вдалось набути під час тренування, водночас він висловив упевненість у тому, що: «у випадку реальної надзвичайної ситуації, кожна із служб, і адміністрація і обслуговуючий персонал закладу і рятувальники повинні діяти злагоджено, впевнено, та ефективно, саме від цього залежить і ліквідація пожежі і безпека хворих».

Про це повідомляє ДСНС України в Черкаській області.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100