реклама
Sucurity Police

реклама

Ремонт проїжджої частини в Черкасах на вулиці Надпільній виконується з численними порушеннями будівельних норм, переконані активісти громадської організації «Міська варта».

2

– Товщина шару асфальту тут достатня. Однак щебінь, який входить до складу асфальту, не відповідає нормам, – розповів «Прочерку» колишній керівник обласної ДАІ, а нині – активіст «Міської варти» Віктор Бережний. – Як показала наша перевірка, на новій дорозі він завеликий. Отже можна очікувати, що новий асфальт на вулиці Надпільній почне викришуватися вже у найближчі місяці, а після зими тут з’являться ямки.

Крім того, як зазначив Віктор Андрійович, бордюри, що їх нещодавно встановили вздовж відремонтованої дороги, недостатньо укріплені бетоном, як цього вимагають будівельні норми. Багато люків і зливових решіток на дорозі залишилися не піднятими, а деякі решітки просто заасфальтували.

1

3

4

5

реклама

Коментарі  

 
+6 #15 До відома 23.07.2018 16:16
Цитую vibliyigor@gmai l.com:
Підемо по порядку:
1. тобто зауваження активістів щодо наявності щебню розміру 3-5 см. є слушними, але не є порушенням ДСТУ.
2. Ставлю до відома перевіряючих, що наразі на вул. Надпільна, укладено лише нижній шар асфальтобетону. Поверх нього буде укладено основний шар ЩМА 20, тобто роботи не закінчені.

Якщо нижній шар укладено бракованим, то на місці браку зглдлм буде яма і у фінішному шарі асфальту. Результати вже видно зараз. На уложеному з браком нижному шарі асфальту по бульвару Шевченка - Чорновола у минулому році, цього року вже робили ямковий ремонт. Не підскажете, яка гарантія капітального ремонту дороги?
Щодо коштів
Бондаренко розповів, куди підуть 290 млн грн бюджету розвитку
20 березня 2018, 16:00 Новини Черкас та Черкаської області
«Мої пріоритети незмінні: ремонт доріг..
Невже скінчилися?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+11 #14 Юрий 23.07.2018 15:37
Точно так же положили асфальт на спуске в Дахновку. Теперь там, именно в таких местах, как на фото, ямы.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+2 #13 Черкасчанин 23.07.2018 15:34
Когда я был гайцом с серьезным лицом мне до ямок на дороге было глубоко .......А теперь я активист.И у меня рулетка есть!!! :P :P :P
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+8 #12 хоче в депутати 23.07.2018 14:00
Коли даішники стають будівельниками і експертами проектів (а тим більше - політиками),-то маємо те, що маємо.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+1 #11 Тутешній 23.07.2018 13:31
Цитую Я вас прошу:
А чому колишній керівник обласної ДАІ, а нині – активіст «Міської варти» Віктор Бережний, коли був на посаді голови ДАІ не бігав з рулеткою і не контролював стан доріг в місті!?
Чи тоді вистачало того що заносили в кабінет і не вистачало часу на дороги.
Бісить дивитись на всяких активістів які заради піару і в дирку вуличного туалету стрибнуть!

Повністю згоден! Та хочу добавити: шановний пане Віктор Бережний, як що Вас не беруть нікуди на роботу бо Ви "така людина" то хоч правду кажіть і робіть це чесно. Фото взагалі ні про що! Так сфотографувати можна пів міста! Не видно де зноблено фото! Я не вірю - брехня!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+7 #10 Ух тыыы 23.07.2018 13:17
Комаров в курсе... тоже на откате, а то как Шевченко то каждый день мерял, снимал, заявы в ментовку катал, а про эту улицу молчит!!!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+3 #9 Містянин 23.07.2018 12:52
Цитую Буйвол:
А ми ж податки платимо...

ОКРІМ "ПЛАТИТИ" ЩЕ ТРЕБА Й "КОНТРОЛЮВАТИ" :-x
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+3 #8 [email protected] 23.07.2018 12:46
Саме тому викликають справедливе обурення такі перевірки, повторююсь, це публікація або замовного характеру, або ще раз підтверджує не компетентність перевіряючих, які не бачать різниці між ДБН і ДСТУ і що вони регламентують. Стверджують те,що не існує марки ЩМА-20,як такої у принципі. Виникають цілком аргументовані запитання, хто і за яку кількість сала видав пану Бережному сертифікат фахівця технічного нагляду? Окрвм того, пан бережна має і сертифікат проектанта... Як він може здійснювати технагляд і проектувати дороги, якщо не має найменшого уявлення щодо норм та принципів дорожнього будівництва? Його інформація це відверта маячня. Тому і звертаюсь до пана Бережному, учіть матчасть, а не можете самі, звертайтесь до нас. Будь який наш дорожній робітник, самої найнижчої ланки, відкриє для вас дуже багато нового, корисного і покищо вами незвіданого!!!
З повагою, заступник директора ПП «Дорстой» І.В. Віблий.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+2 #7 [email protected] 23.07.2018 12:44
Підемо по порядку:
1. Згідно проекту нижній шар асфальта має бути типу А1, фракція щебня, яка застосовується при виготовленні цього виду асфальту є 20-40, при чому допускається перевищення розмірів фракцій в межах 5 %, тобто зауваження активістів щодо наявності щебню розміру 3-5 см. є слушними, але не є порушенням ДСТУ.
2. Ставлю до відома перевіряючих, що наразі на вул. Надпільна, укладено лише нижній шар асфальтобетону. Поверх нього буде укладено основний шар ЩМА 20, тобто роботи не закінчені. Нажаль, у даний час бюджетом коштів на це не передбачено. Департамент архітектури та містобудування підготував відповідне звернення та подав на розгляд сесії клопотання про виділення коштів.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+1 #6 [email protected] 23.07.2018 12:43
Як казав Шельменко-денщик, воно то так, але трошечки не так…
Дійсно, активісти відвідували і «перевіряли» роботи на вул. Надпільна, але …
Не розумію, чи це упередженість, заангажованість , або відвертий не професіоналізм?
Не ознайомившись з проектом, не вивчивши «матчасть», вони повідомляють не правдиву інформацію.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100